Coronavirus la Spitalul „Marie Curie”. O asistentă a luat virusul de la o petrecere

Theodora Fintescu, redactor
scris pe
coronavirus la marie curie
Asistenta era la spital când a aflat că persoanele cu care a intrat în contact au coronavirus.

O asistentă de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Marie Curie” a fost infectată cu noul virus după ce a participat, în data de 8 martie, la un eveniment la care s-a aflat o familie ai cărei membri s-a dovedit ulterior că erau infectați. 

Vestea bună este că, după participarea la petrecere, a doua zi femeia nu a mers la serviciu, iar a treia zi a stat mai puțin de o oră. În acest timp, a luat totuși contact cu alți trei angajați ai spitalului, dar nu cu copii.

Asistenta este internată la Spitalul ”Victor Babeș”

„În cursul zilei de marţi, doamna a aflat de această suspiciune în momentul când era la serviciu. Perioada cât a stat dânsa la serviciu a fost destul de scurtă, sub o oră. Aflând de această suspiciune, s-a autoizolat ea şi familia ei şi a fost confirmată pozitiv cu infecţia cu noul coronavirus”, a precizat medicul epidemiolog Carmen Murariu, de la Spitalul Marie Curie, citată de Observator.

În acest moment, asistenta este internată la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Victor Babeş”.

Asistenta a intrat în contact cu trei angajați, care nu sunt medici ai spitalului

Conform surselor Observator, neconfirmate de autorități, asistenta lucrează la banca de lapte a spitalului. Persoanele cu care a intrat în contact nu sunt medici, iar acum sunt izolate la domiciliu.

Medicul epidemiolog a mai precizat că în clădire se face dezinfecție de minimum trei ori pe zi, iar măsurile de prevenție se vor intensifica odată cu confirmarea virusului în cazul asistentei.

Spitalul Clinic de Urgență Marie Curie este unul dintre cele mai mari spitale pentru copii din România.

Dacă ți s-a părut interesant acest articol, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa