Copil de trei ani, internat la Constanța din cauza unei supradoze de canabis

Laura Bogaciu, redactor
scris pe
copil care este consultat de medic
Simptomele neobișnuite au făcut-o pe mamă să apeleze la medic. FOTO: Shutterstock

Caz șocant pentru personalul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța. O fetiță în vârstă de numai trei ani a fost adusă de mama ei la spital, cu simptomele unei supradoze de droguri.

Femeia, cetățean olandez, căsătorită cu un român cu domiciliul în Agigea, s-a adresat unității sanitare deoarece copila nu se mai oprea din râs. Medicii au suspectat ingestia de substanțe stupefiante, i-au recoltat sânge fetiței și au testat-o. Pentru că rezultatul a fost pozitiv la canabis, personalul medical a anunțat Poliția. Aceasta, la rândul ei, a alertat Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Constanța.

Testul mamei, negativ la canabis

Micuța a primit tratament de urgență, iar mama a fost audiată pentru a se stabili în ce condiții s-a produs intoxicația. Femeia a fost și ea testată, însă rezultatul ei a fost negativ. Ea le-a declarat anchetatorilor că micuța ar fi mâncat prăjituri, jeleuri și bomboane de la un magazin din Olanda. Ofițerii antidrog au, însă, o altă ipoteză. Ei cred că fetița ar fi fumat pasiv, aflându-se într-o cameră în care s-a consumat canabis.

Anchetatorii au întocmit un dosar penal, care este coordonat de un procuror DIICOT. În paralel a fost sesizată si Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Constanța, care a demarat o anchetă socială.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa