Copilul batjocorit de colegi, care i-a spus mamei că vrea să moară, copleșit de mesaje de la celebrități și oameni simpli

Theodora Fintescu, redactor
scris pe

La jumătatea lunii februarie 2020, mama unui băiețel de 9 ani posta pe Facebook o înregistrare cu fiul ei care, după ce fusese batjocorit la școală, îi cerea plângând o funie să se sinucidă. Băiatul, care suferă de nanism, a mai avut astfel de gânduri și în trecut din cauza bullyingului la care a fost supus de copiii din jurul lui. După ce mama a postat înregistrarea online, copilul a primit mii de mesaje de încurajare de la sportivi din Australia, actori celebri și de la oameni simpli din întreaga lume, scrie dailymail.co.uk

Yarraka Bayles, din Brisbane, Australia, l-a filmat pe fiul ei Quaden plângând în mașină după ce a ieșit de la școală, spunând ”Dă-mi o frânghie, vreau să mă omor!”. Băiatul suferă de acondroplazie, cea mai frecventă formă de nanism. Mama a postat înregistrarea online, spunând că vrea să arate care sunt efectele bullyingului asupra copilului ei. „Asta face bullyingul, așa că vă rog educați-vă copiii, familiile, prietenii. Așa ajung copiii să se sinucidă”, spune mama băiatului.

https://www.youtube.com/watch?v=cdIkJoe85N0

Pe o pagină de suport special creată pentru încurajarea băiatului, părinții, copleșiți de atenția primită, au mulțumit pentru mesajele de încurajare și au solicitat presei discreție. „Mulțumim tuturor! Quaden simte dragostea voastră, iar acum are nevoie de odihnă. Ne întâlnim cu persoane apropiate, care pot schimba această situație, și vom lua atitudine împotriva bullyingului”.

După postarea mesajului video al mamei, Quaden a primit invitația de a conduce echipa de rugby Indigenous All Stars NRL pe stadion la un meci și a primit cadouri de la echipă. Aceștia au și înregistrat un mesaj video de încurajare pentru el.

Quaden, alături de jucătorul de rugby Latrell Mitchel

Actorul Hugh Jackman (cunoscut în special pentru rolurile din X-Men, Kate & Leopold, Van Helsing, Prestigiul, și Australia) i-a transmis, la rândul lui, un mesaj băiatului: „Quaden, ești mai puternic decât crezi, amice! Și orice s-ar întâmpla, ai un prieten în mine. Bullyingul nu este ok. Punct. Viața e grea oricum. Haideți să ne amintim că fiecare persoană pe care o avem în față are propria luptă. Așa că să fim buni!”, i-a transmis actorul într-o înregistrare video.

Și actorul Jeffrey Dean Morgan ( cunoscut în special pentru rolurile din The Walking Dead, Watchmen și Anatomia lui Grey) și-a arătat solidaritatea față de băiat și familia lui, invitând-o pe mamă să îi scrie, pentru a organiza o întâlnire cu Quaden. „Vreau să știi că ai prieteni, iar eu mă număr printre ei. Nu ne-am întâlnit încă, dar asta se poate schimba. Ai mulți prieteni în lumea largă, suntem aici, în spatele tău, și te susținem. Trebuie să știi că va fi mai bine”, i-a transmis Jeffrey Dean Morgan.

https://www.youtube.com/watch?v=viH0QzhxKYY

Pe pagina de Facebook a mamei, mai multe persoane din toate colțurile lumii au transmis mesaje de încurajare. Redăm câteva dintre ele:

  • „Vă trimitem îmbrățișări și forță. Oamenii trebuie să își controleze copiii, el nu merită să se simtă așa la școală. Merită un loc sigur. Îmi pare atât de rău”
  • „Este responsabilitatea noastră, ca părinți, să ne creștem copiii să fie buni, respectuoși și să aibă compasiune, indiferent de înfățișare, gen, religie, rasă sau orice altceva ne face diferiți”

Multă lume a condamnat-o pe mama băiatului că a făcut publică suferința lui. Ea spune însă că a decis să facă acest lucru tocmai pentru a-i ajuta pe oameni să conștienizeze cât de mult rău face batjocura și ce efecte poate să aibă asupra unei familii. „Am fost tentată de două ori să șterg înregistrarea, dar vreau ca oamenii să vadă ce efect are bullyingul asupra copilului meu. Dacă eu nu ies în față și vorbesc pentru el, cine să o facă?”, a spus mama.

Băiatul i-a mai vorbit despre sinucidere și altă dată. Prima dată avea 6 ani, iar mama a fost șocată să afle că el știe ce înseamnă acest lucru. ”I-am explicat că odată ce mori nu te mai întorci înapoi, pleci pentru totdeauna. Cu toate astea, continuă să vorbească despre sinucidere”.

Alte articole despre bullying și efectele lui, găsiți și mai jos: 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa