Copiii ACORNS au strâns bani pentru copiii din Nepal printr-un eveniment colorat şi vesel

TOTUL DESPRE MAME
scris pe

Peste 80 de copii din cadrul grădiniței și creșei ACORNS au reușit să sensibilizeze părinții, educatorii, prietenii și membrii comunității să participe la campania de strângere de fonduri ”Împreună pentru copiii din Nepal”. Astfel, în cadrul unui eveniment cu specific britanic organizat chiar în curtea grădiniței (Great British Garden Party), copiii ACORNS au strâns 5.000 de lei, bani care vor ajunge în Nepal prin intermediul proiectului „Bucurie pentru Nepal” („Joy for Nepal”) inițiat de alpinistul de altitudine Alex Găvan.

Banii au fost colectați din vânzarea obiectelor realizate de copiii Acorns, a biletelor de intrare la eveniment, a unei tombole și a diverselor activități din cadrul evenimentului. De asemenea, participanții au licitat pentru două tricouri aparținând căpitanului echipei de handbal Dinamo și căpitanului echipei de baschet Steaua.

În Acorns susținem nevoile copiilor aflați în dificultate, iar anul acesta ne-am alăturat cu bucurie inițiativei lui Alex Găvan de a sprijini comunitățile izolate din Nepal. Impresionați de povestea micuților nepalezi, copiii Acorns au fost foarte implicați în realizarea obiectelor puse spre vânzare și sunt foarte mândri că pot ajuta la reconstrucția școlilor din Nepal”, declară Valentina Secară, Manager General ACORNS Nursery.

Evenimentul a fost susținut de British Romanian Chamber of Commerce, Netherland Romanian Chamber of Commerce și The Diplomat, iar sponsorii care s-au alăturat ACORNS, în cadrul tombolei caritabile au fost British Gallery, Crowne Plaza, DHL, Educational Centre, London Tailors, Peter’s Kitchen Bistro, The Craft Beer and Home Brew Store, The London Street Atelier și Wave Division.

ACORNS a lansat în urmă cu două săptămâni campania de strângere de fonduri ”Împreună pentru copiii din Nepal”, cu scopul de a sprijini proiectul ”Bucurie pentru Nepal” inițiat de Alex Găvan (http://alexgavan.ro/nepal/) de ajutorare a comunităților izolate din Nepal afectate de cutremur. Campania de strângere de fonduri continuă, iar cei care doresc pot contribui prin următoarele modalități: SMS în valoare de 2 Euro, trimis la numărul 88261; plata cu cardul direct pe site-ul de campanie www.alexgavan.ro/nepal; sponsorizări pe bază de contract; redirecționarea a 2% din impozit. Donațiile pot fi făcute atât din țară, cât și din străinătate.

Despre Acorns Nursery

Având la bază valori precum Grija, Responsabilitatea și Identitatea, ACORNS Nursery a creat în cei peste 10 ani de activitate o platformă de servicii integrate de educație preșcolară dedicată copilului, educatorului, părintelui și comunității. ACORNS Nursery, prima instituție de învățământ preșcolar din România pe programa britanică, se implică în proiecte de CRS care au în centrul atenției copiii, educația și îngrijirea acestora. ACORNS Nursery este prima organizație din domeniul educației din România certificată Investor in People și a fost premiată cu Every Child Matters Standards Award. Pentru mai multe informații, accesați www.acorns.ro.

Despre ”Bucurie pentru Nepal” / ”Joy for Nepal”

Campania ”Bucurie pentru Nepal”/ ”Joy for Nepal” a fost lansată pe 19 mai 2015 și continuă. Durata campaniei este de 7 săptămâni și 9 zile, perioadă corespunzătoare gradelor înregistrate de primul cutremur care a distrus această țară, pe 25 aprilie 2015, când Alex se afla în Tabăra de Baze de pe Everest/ Lhotse, în timpul expediției sale pentru a urca vârful Lhotse (8516m).

Toți banii strânși prin campanie vor ajunge la oamenii nevoiași, din Nepal, prin intermediul unor proiecte de reconstrucție gestionate de organizația Kharuna-Shechen, fondată de reputatul autor Matthieu Ricard. Vor fi finanțate activități de reconstrucție în comunitățile izolate și afectate de cutremur, precum refacerea de școli, dispensare, surse de apă potabilă. De asemenea, vor fi susținute crearea de rețele locale și dezvoltarea unor lideri locali, inclusiv femei, care să poată prelua și duce mai departe activitatea de reconstrucție, împiedicând astfel apariția unei dependențe de asistența externă. În funcție de nevoi, până la 25% din fonduri pot finanța intervenții de urgență.

Fondurile nu vor merge către cheltuieli administrative, deoarece campania de strângere de fonduri este derulată pro-bono, cu implicarea unor persoane și a unor companii din România care au vrut să contribuie, iar Karuna-Shechen are toate costurile administrative acoperite de un finanțator propriu.

Pe site-ul de campanie www.alexgavan.ro/nepal vor fi publicate rapoarte de activitate pentru a urmări în mod transparent utilizarea fondurilor și progresele realizate.

1 Suma alocată cauzei este de 2 Euro. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În rețelele Orange și Telekom Romaânia Mobile pentru cartelele preplătite, TVA-ul a fost reținut la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartele preplătite, în rețeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA. Campanie prin SMS desfașurată cu sprijinul Orange, Telekom România Mobile, Vodafone și ARC.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa