Copii talentaţi şi atmosferă de Hollywood la premiera de la Şcoala Micile Vedete

Raluca Dumitrică
scris pe
scoala-micile-vedete-totul-despre-mame
Ema și Ariana Pendicu, alături de Roberta Mitache (9 ani)

Premiera filmului „Oraşul plin de viaţă” făcut de Şcoala Micile Vedete a fost un adevărat eveniment!

Cred că mulţi dintre voi aţi auzit, deja, de faptul că România a fost prezentă de multe ori, cu succes, la Festivalul de Film de la Cannes, iar anul acesta va fi din nou în competiţia principală, cu două filme. Bănuiesc că puţini ştiţi, însă, că participarea românească la acest festival a fost făcută nu numai prin filme de lung metraj, ci şi prin scurtmetraje ai căror protagonişti erau copiii de la Şcoala Micile Vedete. Am avut ocazia să particip săptămâna trecută la premiera celor mai noi filme realizate de această şcoală şi iată cum a fost!

Când primeşti o invitaţie la o premieră cinematografică românească, nu poţi să nu fii cuprins de o maximă curiozitate legată de actori, subiect şi chiar de afişul filmului cu pricina. Ştim bine că în România premierele de acest fel nu sunt tocmai numeroase, iar ele devin un eveniment în sine şi prin faptul că se organizează 🙂 Tocmai de aceea am şi spus un Da! mare în momentul invitaţiei şi am participat la premiera care a avut loc la Cinematograful Movieplex din Plaza România. Acolo, Şcoala Micile Vedete a lansat demimetrajul „Oraşul plin de viaţă”, care a fost precedat de un scurtmetraj, „Cântecul Grâului”, cele două realizate în totalitate de echipa şcolii.

O premieră cu fast

Atmosfera de la eveniment a fost una care te ducea cu gândul la premierele similare din străinătate, ale filmelor cu actori renumiţi: cu un covor roşu şi un panou la care protagoniştii filmului s-au lăsat fotografiaţi, dar şi cu o sală plină ochi de copii şi adulţi curioşi să vadă cum mai stăm la capitolul cinematografie autohtonă pentru copii. Din păcate, eu n-am reuşit să ajung la premiera cu iz de Hollywood cu copiii mei, dar am observat că subiectul filmului i-a captivat destul de mult pe ceilalţi micuţi prezenţi la eveniment. Cei care s-au aflat în proximitatea mea păreau extrem de atenţi la acţiune, ba chiar au şi remarcat diferite detalii din film, mai ceva decât mine, detalii pe care le şopteau părinţilor lor.

„Oraşul plin de viaţă”, un film educativ

„Oraşul plin de viaţă” este regizat de Ariana Pendiuc, una dintre fondatoarele şcolii. Sora sa şi, totodată, cealaltă fondatoare a şcolii, Ema Pendiuc, a fost producător. Rolurile din film au fost interpretate de protagoniştii emisiunii Expediţia Cartoon Network, difuzată în această perioadă pe canalul de televiziune pentru copii. Micii actori, care au vârste între 6 şi 12 ani, sunt cu toţii absolvenţi ai Şcolii de Film şi Televiziune pentru Copii “Micile Vedete”. Protagonista este Roberta Mitache (9 ani) care o interpretează pe Aurora, o fetiţă hotărâtă să salveze viaţa prietenului său. Acesta este grav bolnav din cauza poluării, care a distrus oraşul în care copiii locuiesc. Dariana (Dariana  Gavojdea, 8 ani ), optimistă din fire, este ajutorul de nădejde al Aurorei.

Potrivit Emei şi Arianei Pendiuc, „Oraşul plin de viaţă” este un film educativ, ce continuă scurmetrajul de succes „Aurora. Doctorul pădurii”. Filmul abordează, însă, tema protecţiei mediului înconjurător printr-o idee cât se poate de originală. Aflate în căutarea tratamentului pentru salvarea prietenului lor, fetiţele descoperă că de fapt nu este vorba despre un medicament, ci remediul este un mediu înconjurător echilibrat, armonios, în care natură se îmbină cu o gândire pozitivă şi o atitudine responsabilă a oamenilor faţă de tot ce îi înconjoară.

Şcoala de Film şi Televiziune pentru Copii „Micile Vedete” este un proiect educaţional unic în România

Şcoala de Film şi Televiziune pentru Copii „Micile Vedete” este un proiect educaţional nonguvernamental, unic în România, care se adresează exclusiv copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani, oferind instrumente de dezvoltare personală şi inteligenţă emoţională prin intermediul a trei discipline inovative, special create şi adaptate copiilor: Tehnică de filmare, Interpretare şi Dicţie pentru copii. La 6 ani de la înfiinţare, Şcoala „Micile Vedete” se mândreşte cu un portofoliu de 22 de filme pentru copii, majoritatea cu teme educative, dintre care 5 au fost selecţionate la Festivalul de Film de la Cannes (2010, 2011, 2012, 2014, 2015), dar şi la alte festivaluri internaţionale din Europa, Statele Unite, Orientul Mijlociu, Asia şi Australia. Şcoala Micile Vedete este membră a Centrului Internaţional al Filmului pentru Copii şi Tineri – CIFEJ, înfiinţat de UNESCO.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa