Copii agresați de o directoare într-o grădiniță privată din București

scris pe
gradinita privata

Într-o grădiniță privată din București camerele de luat vederi au suprins-o pe directoare în timp ce agresa copiii

Directoarea grădiniței este acuzată că a lovit mai mulți copii, chiar în fața camerelor de supraveghere.

Iată imaginile surprinse de camerele de vederi:

 

VIDEO. Copii agresaţi la o grădiniţă din Capitală, chiar de directoare – http://bit.ly/1UPZilK

Posted by Digi24 on 25 Martie 2016

În imaginile difuzate de digi24 se vede cum femeia trage de păr și lovește peste față un copil, în timp ce țipă la el. Mai mult decât atât, femeia îl duce pe copil într-un loc ferit, unde îl scutură și îl bruschează. După mai multe minute de tratament traumatizant, copilul urcă scările de-a bușilea și se îndreaptă către clasă.

Alte imagini suprinse tot de camerele de supraveghere arată că femeia ridică din pătuț doi copii, îi trage puternic de brațe și îi dă afară din cameră.

În urma plângerilor formulate de părinți, polițiștii au descins la grădinița privată din cartierul Cotroceni și i-au audiat pe toți angajații unității de învățământ, timp în care părinții veneau să-și ia copiii acasă.

Mama a doi copii a declarat: „Eu o știu pe doamna directoare de foarte mulți ani și nu cred așa ceva. E un om foarte ok. Am doi copii chiar, în două grupe diferite, nu sunt de aceeași vârstă și nu am avut nicio problemă. Și copiii sunt aici de foarte mici, au aproape 6 și 8 ani.”

O altă mamă spune: „Sunt nişte înregistrări video cum doamnna directoare bătea nişte copii, motiv pentru care şi poliţiştii sunt acum aici. Nu cred, pentru că copiii sunt foarte bine primiţi şi se comportă foarte bine cu ei. Şi sunt îngrijiţi”

Mari Ungureanu, o mamă a cărui copil a fost la grădinița Flipper a declarat la o postare pe Facebook: „Din pacate copilul meu a fost la aceasta gradinita, acum inteleg de ce nu mai vroia sa mearga acolo. Era foarte speriata si pe buna dreptate. Am luat cea mai buna decizie cand am ales sa o ducem la alta gradinita. Nici o pedeapsa nu e prea mare pentru ce a facut aceasta femeie. RUSINE dna director, RUSINE si cadrelor didactice care stiau ce se intampla si nu au spus nimic.”

comentariu

Poliția Capitalei a oferit un comunicat din care rezultă din datele și probele existente „presupunerea rezonabilă” că directoarea a exercitat acte de violenţă asupra minorilor.

Marian Banu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București a declarat pentru Digi24 că această grădiniță nu era autorizată de ARACIS și funcționa ilegal, iar în aceste condiții, inspectoratul nu poate acționa în cazul copiilor agresați de femeie, însă autoritățile competente pot face cercetarea în planul faptelor de violență.

Purtătorul de cuvânt ISMB a adăugat că este de datorita părinților să verifice autorizarea unei grădinițe.

„Unele funcționează cu firme de grădiniță, dar sunt autorizate sub forme de asociaţii culturale, sportive. E datoria părinţilor să ceară documentele şi aprobarea din cadrul Agenţiei pentru asigurarea calității în învăţământul preuniversitar. Este documentul fundamental, toate aceste grădinițe sunt postate pe site-ul ARACIS și numai acestea au dreptul să funcționeze”, a mai spus Marian Banu.

Conform evz.ro, scenele de pe camerele de supraveghere s-au petrecut la grădinița privată Flipper-Garden din cartierul Cotroceni din Capitală.

Despre un caz asemănător petrecut recent în țară, citiți mai multe aici: O educatoare, înregistrată când țipa și jignea copiii

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa