Consultații cardiologice gratuite pentru copiii de 3-14 ani din București

Laura Bogaciu, redactor
scris pe

MONZA ARES, cea mai mare rețea națională privată specializată în cardiologie, anunță cea de-a zecea ediție a campaniei anuale „Nicio zi fără joacă”, oferind consultații cardiologice și EKG-uri (electrocardiograme) gratuite pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani. Aceste investigații au o contribuție majoră la depistarea și tratarea eventualelor probleme cardiace, cum ar fi aritmii, bradicardii, tahicardii sau malformații congenitale.

Campania se desfășoară în luna iunie la sediul MONZA ARES – Spitalul Monza (str. Tony Bulandra nr. 27, sector 2, București). Investigațiile pot fi efectuate exclusiv cu programare, la numărul de telefon 031 9300. Locurile sunt limitate și vor fi alocate în ordinea programărilor. Pe durata campaniei, complementar, ecografiile cardiace pot fi efectuate la un preț special.

Pentru cazurile complexe se activează o echipă multidisciplinară

Screeningul din cadrul campaniei „Nicio zi fără joacă” este realizat de o echipă de medici cu vastă experiență în cardiologie pediatrică: dr. Silvia Deaconu, dr. Alina Oprescu, dr. Eliza Cinteză, dr. Adriana Gheorghiu, dr. Cosmin Grigore, dr. Salwa Addilami. În cazul depistării unor eventuale probleme, este activată Heart Team Pediatric, o echipă multidisciplinară de specialiști medicali (cardiologi pediatri, cardiologi intervenționiști, chirurgi cardiovasculari pediatri, anesteziști și specialiști în imagistică medicală) care colaborează pentru a evalua și a stabili cel mai potrivit plan de tratament pentru copiii cu afecțiuni cardiace congenitale sau dobândite.

În funcție de complexitatea fiecărui caz, pot fi implicați și specialiști în terapie intensivă pediatrică, geneticieni sau pneumologi. Această colaborare strânsă este esențială în cazurile cardiace pediatrice complexe, unde este necesară o analiză detaliată și o planificare atentă a tratamentului.

În România se nasc anual circa 1.200 de copii cu malformații cardiace congenitale

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, 8 din 1.000 de copii se nasc cu o malformație cardiacă congenitală. În România, se estimează că aproximativ 15.000 de copii cu vârsta sub 18 ani trăiesc cu malformații cardiace congenitale netratate, cum ar fi defect septal atrial și persistență de canal arterial. Anual, în România, se nasc aproximativ 1.200 de copii cu malformații cardiace congenitale. Dintre aceștia, mai puțin de 500 sunt tratați.

În cei zece ani de screening, am evaluat gratuit peste 2.500 de copii, dintre care aproximativ 250 au fost depistați cu afecțiuni cardiace congenitale sau dobândite. Un diagnostic corect și pus cât mai din timp poate însemna șansa de a evita apariția unor complicații grave sau chiar șansa la viață. Este o misiune pe care ne-am asumat-o cu multă responsabilitate și consecvență, înțelegând importanța creșterii accesului părinților la astfel de consulturi de specialitate. Ne dorim ca niciun copil să nu rateze o zi de joacă din cauza unei probleme cardiace nediagnosticate și netratate la timp”, a declarat dr. Geanina Durigu, CEO MONZA ARES Grup.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa