Consiliul Național al Elevilor acuză: fraude în lanț la Evaluarea Națională și la Bacalaureat

Laura Bogaciu, redactor
scris pe
elevi care privesc hartii afara
Subiectele au apărut în spațiul public după ce au fost fotografiate și transmise de un elev. FOTO: Shutterstock

Consiliul Național al Elevilor a reacționat, azi, față de „frauda fără precedent” de la examenele naționale de anul acesta. Subiectele de la proba de Limba română și Matematică de la Evaluarea Națională, precum și cele de la Limba română- Bacalaureat, au apărut pe internet imediat după începerea examenelor.

Prin intermediul unui comunicat de presă, Consiliul Național al Elevilor acuză comisiile din școli de o organizare defectuoasă a examenelor, incidentele petrecute având loc în condițiile în care, de câțiva ani, sistemul de educație din țara noastră se pretinde a fi unul reformat.

Subiectele de la proba scrisă de Limba și literatura română din cadrul Evaluării Naționale au fost fotografiate și distribuite pe internet dintr-un centru de examen din Baia Mare, la mai puțin de o oră de la începerea examenului. Același lucru s-a întâmplat și la proba de Matematică, „scurgerea de informații” având de această dată loc dintr-un centru de evaluare din Târgu Jiu. Și tot din Târgu Jiu, de la Liceul Tehnic Ion Mincu, au plecat în online imediat după începerea examenului subiectele la proba de Limba română din cadrul Bacalaureatului. Potrivit anchetatorilor, autorul infracțiunii este un elev, care le-a fotografiat cu telefonul.

În comunicatul remis presei, Consiliul Național al Elevilor reamintește faptul că deținerea de dispozitive electronice de orice fel este strict interzisă în sala de examen și reprezintă un motiv incontestabil de eliminare.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa