Comunicat de presă: Gloria şi Unicornul Magic, o poveste în ton cu magia sarbatorilor

TOTUL DESPRE MAME
scris pe
gloria-si-unicrnul-magic-totul-despre-mame

Copiii născuţi prematur vor fi sprijiniţi prin intermediul vânzărilor poveştii Gloria şi Unicornul Magic

Un eveniment emoţionant a avut loc săptămâna trecută, când o poveste sonoră s-a împletit perfect cu  poveştile adevărate ale mai multor familii.

Zeci de părinţi si copiii lor au participat la finalul săptămânii trecute, în Afi Palace Cotroceni, la evenimentul de lansare a poveştii Gloria şi unicornul magic, poveste in format audiobook ale cărei vânzări vor fi direcționate catre Asociația Unu și Unu, singura asociație de părinți din România care luptă pentru drepturile prematurilor. Povestea de Crăciun a fost compusă și înregistrată în studiourile Itsy Bitsy de Smartbox family, brand-ul de audiobook-uri de parenting, împreună cu 5 lideri de opinie din zona de parenting: Laura Frunză, Tily Niculae, Miruna Mărgarit, Ana Nicolescu si Monica Popescu, jurnalist Itsy Bitsy, și face parte din campania O poveste de Crăciun pentr-un suflet prematur, menită să strângă fonduri pentru copiii prematuri. Interpretele poveştii au venit însoţite la eveniment de copiii lor, întâmplarea făcând ca toţi micuţii să fie fetiţe. Îmbrăcate în rochii identice şi având un unicorn albastru în mâini, micile protagoniste ale dimineţii şi-au intrat perfect în rol, alături de mamele lor, adăugând o notă suplimentară de emoţie întregii lansări.

O poveste cu rol terapeutic

Povestea o are în prim-plan pe Gloria, care simte că dragostea pe care i-o ofereau părinții ei s-a evaporat de când Petru, fratele ei, a venit pe lume. Așa că fetița de 6 ani se hotărăşte să plece de acasă în cautarea altor părinţi. Aventura sa îi va ţine pe ascultători cu sufletul la gură, atât pe cei mici, cât şi pe cei mari. Alina Ciocodan, pshilog Smartbox family, a explicat rolul terapeutic al poveştii: „O poveste ne oferă, şi nouă, şi copiilor, o oglindă pentru ceea ce trăim. O ocazie pentru a descoperi şi exprima ceea ce simţim, gândim, şi ceea ce simte şi gândeşte celălalt. Copiilor le este mai uşor să abordeze subiecte dificile cu ajutorul poveştilor, iar venirea pe lume a unui frate mai mic este o experienţă dificil de asimilat şi gestionat pentru orice copil. Povestea este un punct de pornire pentru a înţelege ce aşteptări are copilul, cum interpretează ceea ce i se întâmplă, cum integrează noua experienţă.

Văd povestea ”Gloria şi unicornul magic” ca un moment de conectare între părinte şi copil. Un moment de intimitate emoţională, în care fiecare poate exprima şi teama, şi nevoile, şi speranţele, şi toate sentimentele şi gândurile legate de experienţa trăită împreună. Povestea Gloriei poate fi o ocazie de a repara ceea ce poate, în goana zilelor, am pierdut fără să ne dăm seama, relaţia de siguranţa dintre noi, fără să fie nevoie de o fugă de acasă. Un moment în care şi noi părinţii să exprimăm mai mult din ceea ce simţim, să dăm mai multe confirmări copilului, mai multă siguranţă, şi să ascultăm mai mult. Aceste lucruri nu vin de la sine, de cele mai multe ori, ci este nevoie să le facem intenţionat. Gloria ne aminteşte să facem asta.”

Despre legătura părinte-copil şi tensiunile care pot apărea a explicat prin trucuri de magie invitatul special al evenimentului, Magitot. Acesta şi-a convertit special trucurile şi un truc cu 7 inimioare albe, a avut ca mesaj de fapt că “mami şi tati chiar dacă au 7 copii, au şi 7 inimi, câte una pentru fiecare, pline cu dragoste specială.”

Povestea Gloria şi unicornul magic se poate descărca sub formă de audiobook online sau se poate comanda sub formă de CD de pe site-ul www.audioparenting.ro. Campania „O poveste de Crăciun pentr-un suflet prematur” este o campanie inițiată și dezvoltată de Smartbox Family şi Parenting PR cu sprijinul Itsy Bitsy FM, pentru Asociaţia Unu şi Unu.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa