Comunicat de presă: Burse de educaţie pentru tineri între 6 şi 20 de ani

TOTUL DESPRE MAME
scris pe

Despre programul Mobilizăm Excelența și bursele de educație pentru tineri între 6 și 20 de ani

Până pe 31 octombrie, elevi, părinți, bunici, profesori, mentori, oameni din organizații de educație pot recomanda copii și tineri care fac performanță pentru burse în valoare de 100.000 lei. Domeniile în care aceștia ar trebui să performeze sunt artă și design, științe exacte și sport. Excelenta în educație este parte din programul de responsabilitate socială al companiei Porsche România, dezvoltat împreună cu Fundația Comunitară, numit Mobilizăm Excelența. Organizatorii vor oferi între 3 și 10 burse pe educație tinerilor care au nevoie de fonduri pentru a performa mai departe.

Înscrierile solicitanților de burse se fac în perioada 21 septembrie și 31 octombrie 2015, ora 23:59, pe site-ul mobilizamexcelenta.ro, urmând ca selecția și anunțul câștigătorilor să fie făcute în lunile noiembrie și decembrie 2015.

Programul susține tinerii din categoria de vârstă 14-20 de ani talentați în artă și design

Talentul artistic se poate manifesta devreme, însă determinarea și performanța în folosirea talentului pentru obținerea performanței se văd în timp. Iar organizatorii își propun să ajungă la tinerii cu talente artistice din categoria de vârstă 14-20 de ani, pentru că aceasta este perioada în care talentul a avut timp să fie dovedit, iar performanța și determinarea de a urma o carieră în domeniu este vizibilă. Orice tânăr sau tânără grafician, arhitect, web designer, pianist, violonist, balerin, etc poate aplica cu un portofoliu si/sau recomandare pentru una din aceste burse.

Se caută tinerele din domeniul științelor exacte

Studiile spun că la nivel global, creșterea participării fetelor și tinerelor în domeniile legate de cercetare și inovare, științe exacte și tehnologie este un subiect fierbinte de dezbatere. În Uniunea Europeană, doar 20% dintre academicienii de nivel superior sunt femei; deși femeile reprezintă 46% dintre absolvenții de studii doctorale, doar 33% dintre cercetători sunt femei (conform http://science-girl-thing.eu/ro). În sectorul IT&C european, doar 30% dintre angajați sunt femei, iar numărul de femei care finalizează studii în domeniu este în scădere: doar 29 din fiecare 1000 de absolvente de studii superioare au o diplomă în IT sau domenii conexe și doar 4 dintre acestea ajung să lucreze în domenii legate de IT&C (https://ec.europa.eu/digital-agenda/en/women-ict#Article).

Pornind de la această realitate, este evident că susținerea tinerelor cu pasiuni și performanțe în domeniul științelor exacte și tehnologiei este o prioritate pentru a le ajuta să-și urmeze visul și să devină exemple de reușită în aceste domenii.

Copii și tineri din categoria de vârstă 6-16 ani care fac sport de performanță

Aceasta este categoria de vârstă la care copiii și tinerii care practică sport de performanță au nevoie de sprijin în formarea disciplinei și de încurajare pentru a continua. Asadar, orice sportiv poate aplica si poate cere sustinere financiara pentru decontare de echipamente, deplasari, antrenamente, etc.

Aplicațiile pentru bursele de performanță sunt jurizate de un comitet de selecție independent, format din experți recunoscuți din domeniul educației, artelor vizuale, științelor și sportuluiȘ

Oana Moraru, fondator și manager al Școlii Helikon (unul dintre proiectele de alternativă educațională privată), consultant educațional.

Cristian Hatu, geofizician, fondator și Președinte al Centrului de Evaluare şi Analize Educaţionale.

Raluca Ion, jurnalist la Gândul, câștigătoare a unei burse Superscrieri pentru educație.

Liviu Răducanu, Președinte Federația Română de Polo, fost căpitan al echipei naţionale de polo

Aurora Kiraly, artist vizual, curator Galeria Nouă, asistent universitar la Universitatea Națională de Arte București

Carmen Bunaciu, multiplă campioană europeană și mondială la natație, antrenor emerit

Mihaela Denciu, Manager Administrare Personal, Porsche România.

Regulamentul complet, criteriile și formularul de aplicație sunt disponibile pe www.mobilizamexcelenta.ro.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa