Alo Prematuritate – 0800 390 678 – linie gratuită pentru prevenție și suport în prematuritate

TOTUL DESPRE MAME
scris pe

De 8 martie, Ziua Femeii, Asociația Unu și Unu a lansat linia gratuită „Alo, Prematuritate” 0800 390 678 pentru sarcinile aflate la risc și familiile cu prematuri.

Astfel, săptămânal, de luni până vineri, părinții vor putea intră în dialog cu specialiștii „Alo, Prematuritate” și pot sună la 0800 390 678 pentru a discută direct cu un doctor ginecolog, doctor neonatolog, jurist, psiholog sau părinte.

„Am ales cu grijă această data și ne pregătim de mult să anunțăm lansarea acestui proiect dedicat femeilor și mamelor în special. „Alo, Prematuritate” este primul call center multidisciplinar din Europa care vine că un sprijin, dar și că o sursă credibilă de informare, consiliere și suport moral pentru femeile însărcinate aflate la risc de naștere prematură, dar și pentru părinții care traversează această perioadă sau doresc să își monitorizeze bebelușul corect după externare” spune Diana Gămulescu, Vicepreședintă Asociația Unu și Unu.

Echipă este formată din oameni cu experiență în zonă de activitate și mulțumirile Asociației Unu și Unu merg către specialiștii care s-au alăturat acestui demers: Dr. Neonatolog Cristina Dumitru, Dr. Neonatolog Lusiana Vladesc,  Avocaților Florina și Dan Paulopol,   Dr. Ginecolog  Adina Diaconescu, Dr. Ginecolog Oana Dorobantu, Psih. Nina Sofian și Psih. Delia Manciuc.

Marți, 8 martie, între orele 13.00-17.00 părinții pot apela 0800 390 678 și pot cere informații de la juristul echipei „Alo, Prematuritate”. Întregul program poate fi consultat pe www.unusiunu.com/ sau pe pagina de Facebook a Asociației Unu și Unu.
Numărul call-center-ului poate fi apelat de toți beneficiarii din România, în mod gratuit din orice rețea.

Despre Asociația Unu și Unu

Este prima și singură asociație de părinți care apăra drepturile copiilor din sarcini multiple, prematuri și bebeluși spitalizați și ale familiei acestora, oferind suport pe perioadă spitalizării și după externare. Asociația Unu și Unu este membră a EFCNI (European Foundation for the Care of Newborn Infants), organizație care adună reprezentanți din peste 50 de țări.
Misiunea Unu și Unu este de a îmbunătăți sănătatea bebelușilor prin proiecte de prevenție, informare și educare a societății civile privind bebelușii abandonați, nașterea înainte de termen, oferirea de suport prematurilor și bebelușilor spitalizați, precum și  derularea de proiecte privind urmărirea, monitorizarea copiilor după externare până la vârstă de 7 ani. Viziunea Asociației Unu și Unu  este să devină vocea prematurilor și a bebelușilor spitalizați din România.

Te-ar mai putea interesa