Cea mai spectaculoasă Super Lună, vizibilă în această noapte

TOTUL DESPRE MAME
scris pe

În perioada aceasta, luna este mai spectaculoasă ca oricând. În ultimii 70 de ani, nu am mai avut parte de un astfel de spectacol, iar el se va mai repeta în 2034.

Luna Plină se va afla la o distanță mică față de Pământ și va putea fi văzută, strălucitoare și uriașă, pe tot parcursul nopții.

Fenomenul de Super Lună are loc datorită orbitei eliptice a satelitului natural al Terrei, când acesta ajunge pe orbită la cea mai mică distanță față de Pământ. În acel moment, Luna se află cu 48.280 de kilometri mai aproape de Terra decât atunci când se află la punctul cel mai îndepărtat de pe orbita sa față de Terra.

Luna va atinge punctul cel mai apropiat de Terra la ora 11.22 GMT (ora 1 în România) și va fi vizibilă în cursul nopții peste tot în lume.

Potrivit NASA, o Super Lună poate fi cu până la 14% mai mare și 30% mai luminoasă decât Luna plină la apogeul său (punctul orbitei cel mai îndepărtat de Terra).

Fenomentul este amplificat și de faptul că sistemul Pământ/ Lună se apropie de momentul anului în care este cel mai aproape de Soare. În data de 4 ianuarie 2017, Luna va primi mai multă lumină solară decât de obicei, iar acest lucru o va face să fie și mai luminoasă.

Așa arată Luna în luna noiembrie 2016. Sursa foto: Observatorul Astronomic ”Amiral Vasile Urseanu”, www.astro-urseanu.ro

super luna 14 noiembrie

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Sursa foto articol: www.nasa.gov

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa