Ce poți face cu copiii în București în vacanța din februarie

Bucureștiul este foarte ofertant când vine vorba despre modalități de petrecere a timpului liber în orice zi din an. Și cum vacanța nu trebuie să fie plictisitoare, iată câteva sugestii folositoare!

Georgiana Mihalcea, redactor
scris pe
vacanță februarie 2024
Nu mergi la schi? Nicio problemă! Ai ce face în București în aceste zile în care cei mici sunt în vacanță! FOTO: Shutterstock

Iată ce poți face cu copiii în București în vacanța din februarie! Ți-am pregătit un mic ghid cu premierele teatrale, cinematografice, cu spectacole de operă comică pentru copii, o tabără urbană educativă și alte câteva sugestii, pentru a trăi alături de copilul tău experiențe distractive și educative în aceste zilele libere.

Nu toată lumea merge la munte în vacanța numită de Ministerul Educației „vacanță de schi”. Motivele sunt multe și destul de evidente: unii n-au timp, alții n-au bani, alții pur și simplu nu sunt mari amatori ai sporturilor de iarnă. Unde mai punem și faptul că zăpada nu mai e ce-a fost odată în luna lui Făurar! Cu gândul la elevii și părinții care rămân în București în vacanța din februarie, vă facem câteva sugestii, ca să rămâneți cu amintiri de neuitat.

Tabăra Urbană Creativă Club Natura

Club Natura vă invită în aceste zile în tabăra urbană Art Camp, aflată într-o zonă centrală a Bucureștiului (în curtea interioară a Facultății de Limbi și Literaturi Străine). Copiii vor participa la ateliere creative și își vor face prieteni noi învățând și distrându-se. Iată câteva detalii despre „Art Camp 2024:

 • Grupe: Grupa 1 – copii 5 – 7 ani/ Grupa 2 – copii 8 – 12 ani
 • Durată: 8 ore/ zi luni – vineri, între orele 09.00 și 17.00
 • Adresa: Str. Pitar Moș nr. 9, Vila Bella, Sector 1, București (zona Piața Universității- Piața Romană)
 • Preț: 880 lei/ 5 zile (fără costuri suplimentare)
 • Prețul include: toate materialele, masa de prânz la restaurante din zona centrala, două gustări și atelierele creative.

Opera comică pentru copii- spectacole în vacanța din februarie

În vacanța din februarie puteți merge la Opera Comică pentru copii să vizionați împreună:

 • Spectacolul „Bubu și anotimpurile”. Spectacolul, după un concept semnat de Andreea Soare și Irina Furdui, este dedicat celor mai mici spectatori din România, cu vârste cuprinse între 0 și 3 ani. Proiectul folosește elemente de stimulare senzorială cu scopul de a-i acomoda pe cei mici cu muzica clasică, prin aranjamente muzicale special realizate pentru ei de compozitorul Damian Vlad. Sunetele utilizate sunt calibrate timbral în așa fel încât să genereze copiilor o stare de receptivitate, de deschidere către lumea spectacolului. Durata spectacolului este de 30 de minute.
 • Spectacolul „Poveste magică”. Actorul Bogdan Muntean, magician al Operei Comice pentru Copii, aduce pe scenă o nouă poveste fermecată spusă prin glume și trucuri. Este povestea magiei, această artă de a produce fenomene natural care par miraculoase. Fie din foc, fie din apă, din aer, din pământ, Bogdan știe toate secretele aparițiilor și disparițiilor de obiecte, de persoane și de personaje. El are puterea de a face copiii să plutească, de a combina culorile obiectelor, de a crea prin puterea imaginației, alături de spectatori, o lume în care orice vis poate deveni realitate.

Spectacole la Teatrul Ion Creangă în vacanța de schi

Mica sirenă (4+)

23.02, ora 18:00, Sala Mare (Str. Piața Amzei nr.13)

Iubirea îi determină pe oameni să facă lucruri la care nu s-ar fi gândit vreodată. De fapt, nu doar oamenii sunt afectați astfel. Ariel, fiica cea mică a Zeului apelor, se îndrăgostește de un om. Ca să-și împlinească iubirea, face sacrificiul suprem. Renunță la propriul suflet și își preschimbă coada în picioare. După care, pornește într-o aventură plină de peripeții și înfruntă întreg universul în numele acestui sentiment. Copiii o vor îndrăgi pe „Mica Sirenă“ de la începutul poveștii până la finalul ei.

Curcubeul emoțiilor – Atelier senzorial (6-12 luni)

 24.02, ora 11:00, Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)

Nou născuții, și bebelușii în general, sunt extrem de receptivi la stimulii externi, ei se află practic într-un continuu proces de calibrare al simțurilor. Atelierul propune o explorare amănunțită a modului în care copiii de vârste foarte fragede percep realitatea înconjurătoare. Ca adulți, deja am atribuit o serie de sensuri stimulilor externi, însă copiii au marele avantaj de a fi lipsiți de orice prejudecată. Părinții vor descoperi noi jocuri și modalități de interacțiune și comunicare cu bebelușii lor.

Punguța cu doi bani (3-6 ani)

24.02, ora 18:00, Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)

Găinile fac ouă, cocoșii fac… galbeni? De obicei nu, să nu dăm cuiva speranțe false. Dar în basmul lui Ion Creangă, protagonistul nostru, un cocoș năstrușnic, reușește ca prin minune să se îmbogățească. De fapt, nu e chiar o minune. E o poveste despre determinare și perseverență și capacitatea de a face față tuturor obstacolelor care apar în cale, plină de umor și voie bună și un personaj tare simpatic.

Visul unei nopți de vară (6+)

24.02, ora 11:00, Sala Mare (Str. Piața Amzei nr.13)

Cetatea Atenei este în sărbătoare: Tezeu, ducele orașului, se pregătește de căsătoria cu Hipolita, regina amazoanelor. Dar un eveniment le perturbă pregătirile: Hermia, fiica nobilului Egeu, se opune dorinței tatălui de a-și uni destinul cu Demetrius, pentru că inima ei îi aparține deja lui Lysander. Singurul mod de a rămâne cu sufletul pereche este să fugă împreună departe, la „șapte leghe de oraș“. Însă în drumul lor spre fericire, ajung într-o pădure, tărâm al spiridușilor și-al zânelor, al personajelor fantastice și-al întâmplărilor întoarse pe dos. Vor ieși la lumină Hermia și Lysander? Și dacă da, cu ce preț? Urmează să aflăm.

Povești cu fire (1-4 ani)

25.02, ora 11:00, Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)

O sferă uriașă de lână și trei personaje care vin din trecut, prezent, viitor. Încotro vor să ne ducă? Unde ne ghidează? Se pare că un fir invizibil leagă lucrurile între ele și tot un fir invizibil ne este călăuză când explorăm necunoscutul. Spectacolul Povești cu fire ne invită, în acordurile unei muzici liniștitoare, să cutreierăm lumea așa cum nu am mai făcut-o până acum.

Hainele cele noi ale împăratului (3-6 ani)

25.02, ora 11:00, Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)

Un conducător ar trebui să fie înțelept, să pună mai presus de toate binele poporului. Împăratul nostru a cam chiulit de la orele de „cum să fii un conducător bun“, așa că este fix opusul. Mândru și un pic cam narcisist, tot ce îl interesează sunt hainele lui noi și cum să facă mai bine paradă cu ele. Din păcate pentru el, va fi nevoit să învețe pe propria piele că vanitatea și egoismul nu sunt caracteristici demne de apreciat.

Grădina Zoologică din Băneasa

O vizită la Gradina Zoologică București este mereu o alegere minunată și, în același timp, foarte educativă pentru cei ce doresc să își petreacă timpul liber în mijlocul naturii, departe de haosul și gălăgia orasului. Vă sugerăm, așadar, să descoperiți frumusețea ce se ascunde în Gradina Zoo București Băneasa, un adevarat Bio Parc Zoo ce se poate lauda cu o varietate rară de animale, păsări, reptile și pești.

Peste 4200 de exemplare vă așteaptă să le cunoașteti poveștile.

Preț bilete: adulți 15 lei, copii 7 lei

Garden of Lights

Părinții și copiii din București și nu numai sunt așteptați în vacanța din februarie la o plimbare unică în Grădina Botanică „Dimitrie Brandza” din București, unde este readusă la viață povestea lui Alice în Țara Minunilor. Sunt ultimele săptămâni în care mai puteți admira acest colț al fanteziei fără limite!

Ornanizatorii promit că ne vor duce într-o călătorie magică, presărată cu personaje iconice, mii de lumini colorate care construiesc un tărâm multimedia. Este locul perfect în care cei mici să își pună imaginația la încercare, iar cei mari să descopere unul dintre cele mai instagramabile locuri din sezonul acesta. Există și puncte foto amplasate în toată zona expozițională, datorită cărora îți vei putea imortaliza vizita în grădina magică.

 • Programul expoziției se va încheia pe 3 martie.
 • Luni-joi: Grădină- 16.00-20.00, casierie- 15.45-19.30
 • Vineri-duminică, sărbători Grădină- 16.00-21.00, casierie- 15.45 – 20.30
 • Mai multe informații: AICI.

Destiny Park

O altă variantă inedită dacă nu știi ce să faci cu copiii în vacanța din februarie este Destiny Park, primul parc de edutainment din România și cel mai mare din Europa de Est.

Situat în zona Băneasa, Destiny Park se adresează copiilor între 4 și 14 ani și reprezintă un univers în miniatură, în care cei mici pot fi adulți pentru câteva ore sau o zi, având meserii de oameni mari și fiind plătiți cu magic-bani pentru ele. Totul sub conceptul de edutainment, adică de învățare prin joacă.

Piloți, medici, prezentatori de televiziune, pompieri, polițiști – o lume întreagă li se așterne la picioare copiilor în acest loc magic creat pentru ei.

Filme pentru copii care rulează în cinematografe în vacanța din februarie

Puișorii: aventură la Polul Sud

Filmul prezintă aventurile lui Toto și ale familiei sale, care trebuie să călătorească la Polul Sud pentru a îndeplini o promisiune: să ducă acasă un urs polar și câțiva pinguini spanioli. Pentru a reuși acest lucru, vor trebui să depășească obstacole care îi vor învăța cât de importantă este munca în echipă.

Inseparabili

În vechiul teatru din Central Park, marionetele prind viață. Printre ele se află Don, care s-a săturat să facă pe bufonul zi de zi. El visează să fie măcar o dată un erou adevărat și se aventurează în afara teatrului, pentru a descoperi lumea. Pe drum, îl întâlnește pe DJ Doggie Dog, un animal de pluș abandonat, care visează să devină star rap. Este începutul unei mari aventuri la capătul căreia visurile trebuie să se transforme în realitate!

Chiar super

Hedvig, neîndemânatica gameriță în vârstă de 11 ani, speră să calce pe urmele tatălui și să devină noul super-lion, acceptând provocarea de a-i convinge pe toți că are ceea ce trebuie pentru a deveni supereroină.

Crăiasa Zăpezii și Mica Prințesă

Kai și Gerda duc o viață confortabilă într-un orășel liniștit, dar Spiritele de gheață apar de nicăieri și îi îngheață pe toți. Cu toate acestea, Ila, o mică vrăjitoare, le sare eroilor noștri în ajutor. Împreună merg în lumea magică Mirrorland pentru a duce Spiritele acolo unde le este locul.

Miraculos-buburuza și Motan noir: filmul

Primul lungmetraj bazat pe franciza Miraculous, îndrăgită la nivel mondial, Miraculous: Ladybug & Cat Noir, The Movie o urmărește pe Marinette, o adolescentă obișnuită a cărei viață la Paris devine supraomenească atunci când devine Ladybug. Înzestrată cu puteri magice, Ladybug trebuie să își unească forțele cu opusul ei, Cat Noir, pentru a salva Parisul de un răufăcător care dezlănțuie haosul în oraș.

Mina Museum

Alege să faci alături de copilul tău în vacanța din februarie o călătorie educațională digitală, la Mina Museum. Odată ajunși acolo vă veți simți ca într-un portal către universul imaginației, un spațiu special conceput pentru copii, ce găzduiește 15 instalații interactive, cu componente educaționale atât în domeniul financiar, cât și în cel nutrițional, împreună cu proiecte care încurajează creativitatea, interacțiunea și mișcarea fizică.

Pe lângă atracțiile obișnuite, te așteaptă și cu o surpriză inedită în vacanța din februarie:

 • Vrăjitorul din OZ Imersiv– Spectacolul este o reinterpretare captivantă a uneia dintre cele mai iubite povești din lume, Vrăjitorul din Oz, creată inițial de L. Frank Baum în 1900, care relatează aventurile lui Dorothy, o fetiță din Kansas purtată într-o tornadă alături de câinele său credincios, Toto, în lumea fascinantă a lui Oz.

Luni și marți muzeul este închis/ miercuri-vineri este deschis în intervalul 12-21, iar în week-end se deschide la ora 10.

Edenland Park

Edenland Park reprezintă destinația ideală pentru aventura în aer liber, relaxare și distracție în familie, mai ales în perioada vacanțelor ori în week-end-uri. Fiind cel mai mare și cel mai sigur parc de aventură din România, parcul oferă o varietate de activități în aer liber, atât pentru adulți, cât si pentru copii de toate vârstele.

Aflat la doar 20 de minute distanță de București, în Balotești, Edenland Park a creat programe de activități pentru toate preferințele, oferind și una dintre cele mai căutate și apreciate atracții din România: căsuțele în copaci.

De la o plimbare cu bicicleta, până la echitație, trasee în copaci, tir cu arcul sau paintball, locația oferă multe activități potrivite ieșirilor în familie.

Iată ce mai poți face aici împreună cu cei mici în vacanța din februarie:

 • Trasee în copaci și Eden Jump
 • Paintball – Reckless Paintball Romania
 • Echitatie – Eden Ranch
 • Zooland
 • Desene cu nisip
 • Loc de joacă pentru copii
 • Zona de food&drinks

Therme București

Trăiește o zi de vară în vacanța din februarie a copiilor! Unde? La o aruncătură de băț de București, la Therme. Copiii au acces în zona Galaxy, unde opțiunile de distracție și de recreere sunt nenumărate pentru orice membru al familiei: piscină cu valuri, tobogane cu grade diferite de dificultate, piscină exterioară încălzită, masaj cu vibrații, saună, restaurante.

Prețuri de vacanță- Zona Galaxy

3 oreCopii- 52 lei Adulți 69 lei
4,5 oreCopii-93 lei Adulți- 76 lei
Toată ziuaCopii- 108 lei Adulți-125 lei

Programul obișnuit este de la 9 la 12 noaptea.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa