Ce părere au mamele celebre despre alăptat

Iulia Mirică
scris pe
Alanis Morissette

12 mame celebre despre ce a însemnat pentru ele alăptarea

Cu toate că arată impecabil de cele mai multe ori și avem impresia că vin de pe altă planetă, și mamele celebre se luptă cu aceleași probleme legate de alăptat ca restul mamelor obișnuite: de la temeri legate de cantitatea de lapte pe care o primește bebelușul până la resentimente legate de reacția celorlalți vizavi de alăptatul prelungit.

Iată ce ne spun 12 mame celebre despre ce a însemnat pentru ele să își alăpteze bebelușii:

Adele

Adele nu este faimoasă pentru talentul de „da din casă”. Însă subiectul alăptării a fost deschis la un concert pe care îl avea la O2 Arena, din Londra. Aici, cântăreața a declarat că: „Toți oamenii care pun presiune pe noi se pot duce naibii. Pentru că e greu. Unele dintre noi nu pot face asta. Am reușit să alăptez pentru aproximativ nouă săptămâni… Unele dintre prietenele mele au intrat într-o depresie postnatală din acest motiv.” De asemenea, ea a mai declarat și: „Alăptează dacă poți, dar nu îți face griji, formula este bună. Vreau să spun că îmi plăcea să alăptez, iar când nu am mai putut mă gândeam că, dacă am fi fost în junglă, copilul meu ar fi murit din cauza faptului că laptele a dispărut. Nu e amuzant că multe dintre noi gândesc astfel.”

Ce-părere-au-mamele-celebre-despre-alăptat

Gwen Stefani

Cântăreața și mama Gwen Stefani a fost dezamăgită când al doilea copil al său, Zuma, s-a autoînțărcat la vârsta de un an. Ea a declarat pentru USA Today că nu și-a dorit ca fiul său, încă atât de mic, să renunțe la alăptat, și s-a simțit respinsă.

Ce-părere-au-mamele-celebre-despre-alăptat-2

Miranda Kerr

Modelul Miranda Kerr, mămica lui Flynn – acum în vârstă de 4 ani -, nu a fost timidă când a venit vorba despre alăptare. „Intenționez să alăptez cât timp pot”, a declarat aceasta pentru website-ul KORA Organics. „Laptele meu matern îi va da micului Flynn nutrienții de care are nevoie pentru o dezvoltare sănătoasă; sunt sigură că toate mamele vor face alegerea potrivită pentru ele și pentru copiii lor.”

Ce-părere-au-mamele-celebre-despre-alăptat-3

Jennifer Garner

Alăptarea a fost o experiență minunată pentru actrița Jennifer Garner. „Am auzit pe toată lumea plângându-se despre alăptare, dar nu a zis nimeni nimic despre cât de emoționant va fi”, a declarat Jennifer pentru revista Allure atunci când o alăpta pe prima fetiță a sa, Violet.

Ce-părere-au-mamele-celebre-despre-alăptat-4

Beyoncé

Cântăreața a alăptat-o pe fetița sa Blue Ivy pentru 10 săptămâni și crede că unul dintre avantajele mamelor care alăptează este pierderea în greutate. „Am slăbit mult în timpul alăptării și încurajez femeile să alăpteze”, a declarat pentru People.com. „Nu este slăbitul singurul motiv, ci să alăptezi este atât de bine pentru copil și pentru tine.”

Ce-părere-au-mamele-celebre-despre-alăptat-5

Gisele Bündchen

Mămica model a atras atenția cu opiniile sale destul de radicale, atunci când a declarat că ar trebui să existe o lege la nivel mondial conform căreia mămicile să-și alăpteze copiii timp de șase luni. Modelul a clarificat acest comentariu ulterior, pe blogul său, scriind „Intenția mea de a discuta în legătură cu importanța alăptării nu are nimic de-a face cu legea. Acest lucru vine din pasiune pentru copii. Atunci când am devenit mamă, am avut o mulțime de întrebări. Mă simțeam într-o permanentă căutare de răspunsuri cu privire la ceea ce ar putea fi cel mai bine pentru copilul meu. Este regretabil faptul că, uneori, într-un interviu, lucrurile se pot încadra doar în alb și negru. Sunt sigură că, dacă aș discuta cu alte mame despre experiențele mele, am face schimb de păreri. Înțeleg că fiecare are propria experiență, iar eu nu sunt aici pentru a judeca. Eu cred că să aduci o viață pe lume este lucrul cel mai important pe care îl poate face o persoană și poate fi incredibil de solicitant. Cred că mamele caută soluțiile cele ami bune.”

Ce-părere-au-mamele-celebre-despre-alăptat-6

Hilary Duff

Actrița și cântăreața a declarat pentru Life & Style că prima oară când l-a alăptat pe fiul său, Luca, a fost o experiență dificilă. Dar după ce au stabilit o rutină împreună, ea a declarat că alăptatul a devenit activitatea sa favorită: „Am creat o legătură foarte, foarte specială cu el în timpul alăptării.”

Ce-părere-au-mamele-celebre-despre-alăptat-7

Ali Landry

Modelul, actrița și fosta Miss SUA a vorbit cu People.com despre alăptare, denumind acest proces „una dintre cele mai uimitoare experiențe pentru mine, dar fără ca acest lucru să însemne că a fost mereu ușor sau că totul a decurs conform planului”. Ea și-a alăptat timp de 10 luni fetița în vârstă de opt ani în prezent și a scris „Ca mamă novice, eram determinată să o alăptez cât de mult posibil, dar i-au apărut dinții și a început să mă muște. Am vorbit cu alte mame, cu doctorul meu și cu un consultant în lactație, în căutarea unei soluții, dar nimic nu a ajutat. Chiar am încercat să redirecționez cu mâna laptele direct în gura ei, în încercarea disperată de a o alăpta, fără a-i lăsa micuții dinți de piranha în preajma mea, dar în final am decis că e timpul să o înțarc.”

Ce-părere-au-mamele-celebre-despre-alăptat-8

Salma Hayek

Atunci când actrița a vizitat Sierra Leone, în 2009, cu UNICEF, a ajutat o mamă care era subnutrită și nu își putea hrăni copilul. Bebelușul era sănătos, dar era, de asemenea, flămând. „Îmi înțărcasem copilul, dar mai aveam mult lapte, așa că am alăptat acel bebeluș”, a spus ea. „Ar fi trebuit să-i vedeți ochii. Atunci când a simțit lăpticul, s-a oprit imediat din plâns.”

Ce-părere-au-mamele-celebre-despre-alăptat-9

Alanis Morissette

După ce a apărut acea celebră copertă a revistei Time, care sprijinea alăptarea extinsă a copiilor, cântăreața și mama a doi copii, Alanis Morissette, le-a luat apărarea mamelor care nu vor să-ți înțarce copiii. Ea a declarat că va continua să-și hrănească băiețelul până când acesta se va autoînțărca. „Mă voi opri oricând vrea copilul, unele mame se opresc câțiva ani mai târziu decât altele. Mă voi opri atunci când el îmi spune că este timpul.”

Ce-părere-au-mamele-celebre-despre-alăptat-10

Chelsea Clinton

Fiica lui Bill Clinton a declarat pentru Today Parents că a fost greu să o alăpteze pe fiica sa Charlotte, atunci când s-a întors să lucreze cu program normal la birou, după concediul de maternitate. „Încă o alăptam și foloseam pompa de lapte, încercând să mă asigur că pot face orice pentru fiica mea.”, a spus Clinton, care este vicepreședinte al Fundației Clinton. „De asemenea, a trebuit să renunț la mândrie și să mă obișnuiesc cu utilizarea pompei în băile din aeroporturi și, în principiu, cam oriunde era nevoie să fac asta.”

Ce-părere-au-mamele-celebre-despre-alăptat-11

Kelly Rowland

Alăptatul nu a fost un proces ușor pentru fosta membră a formației Destiny’s Child și mamă a băiețelului Titan. După cum Rowland a declarat într-un interviu exclusiv pentru revista Parents, în numărul din februarie 2016, „Am avut inima setată pe alăptare, dar nu produceam suficient lapte. M-am deprimat, ceea ce cred că îmi limita mental cantitatea de lapte.” În cele din urmă, cântăreața a suplimentat cu formulă de lapte.

Ce-părere-au-mamele-celebre-despre-alăptat-12

Sursa foto: Parents

Dacă alăptarea este un subiect care vă este drag, vă sfătuim să rasfoiți și aceste minunate poze: 16 poze MINUNATE cu mame care alăptează

Și nu uitați să ne dați un like pe Facebook, dacă nu ne-ați dat deja, pentru a fi la curent cu tot ce publicăm!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa