Ce spune selfie-ul mămicii acesteia nedormite despre a fi părinte

Iulia Mirică
scris pe
selfie-ul-mamicii-despre-a-fi-parinte-totul-despre-mame

Poza acestei mămici nedormite ne arată cum e să fii mamă cu adevărat

Nenumărate studii științifice, cărți și articole au evidențiat importanța unui somn bun în fiecare noapte, dar părinții copiilor mici știu că acesta este unul dintre acele lucruri mai ușor de zis decât de făcut.

Recent, mămica, scriitorul și consultantul în lactație Wendy Wisner a distribuit un selfie impresionant, alături de un comentariu pe Facebook, pentru a discuta despre realitatea somnului părinților. Poza mămicii acesteia nedormite ne ajută să înțelegem cu adevărat momentele mai puțin plăcute din perioada în care copiii sunt mici.

 

„Lipsa de somn. Este reală. Este oribilă. Cauzează cearcănele adânci de sub ochii tăi, cute între sprâncene, dureri de cap, răbdare dusă la limită, stres, tristețe”, a scris aceasta. „Și, cu toate acestea, este o parte din a fi părinte. Este importantă pentru a fi părinte, de fapt”, a continuat aceasta. „Este despre a sta până târziu cu un copil răcit, care are febră. Este despre alăptarea copilului noaptea, despre apropierea dintre voi, despre a-ți aduce aminte cum era când stătea în burtică, la căldură și în siguranță. Este despre copilul tău care a ajuns la vârsta la care merge la școală și vine în patul tău pentru că a avut un coșmar, când te ia de mână și adoarme la loc.”

„Dar, câteodată, copiii tăi chiar au nevoie de TINE”

Wisner, care are doi băieți în vârstă de 3 și 9 ani, a mai adăugat că susține stabilirea anumitor limite atunci când vine vorba de somnul de noapte al familiei. „Dar, câteodată, copiii tăi chiar au nevoie de TINE”, a scris aceasta. „Este obositor, oribil, dar există o dulceață în această suferință: sentimentul pe care îl ai atunci când realizezi că nu mai există altă persoană pe întreg pământul care să poate face același lucru pentru copiii tăi – că ei au nevoie de tine, iar tu ești acolo, trează, prezentă, iubindu-i, având grijă de ei.”

Postarea lui Wisner a primit răspunsuri minunate și copleșitoare de la multe mămici care au început să distribuie propriile selfie-uri „somnoroase” în secțiunea comentariilor și care i-au mulțumit că le-au făcut să se simtă mai puțin singure. În calitate de consultant de lactație care lucrează cu proaspete mămici în mod regulat, Wisner a spus că acesta este efectul pe care își dorea să-l obțină.

„Știu cât de important este să le spui pe nume greutăților”, a declarat mămica pentru The Huffington Post. „Mamele trebuie să știe că nu sunt singure: maternitatea este și despre cum reușeșc să treacă peste cele mai grele zile ale lor.”

Referindu-se la fotografia sa, ea a mai adăugat și că „Vreau ca oamenii să știe că așa arată maternitatea. Nici urmă de machiaj, am părul legat la spate într-un coc dezordonat, riduri, cearcăne sub ochi. Dar poza este reală și maternitatea este printre cele mai frumoase și autentice munci pe care le pot face oamenii.”

Sursă foto: Huffington Post

Dacă tot vorbim de fotografii care ilustrează maternitatea, trebuie să neapărat să vedeți și 16 poze MINUNATE cu mame care alăptează

Nu uita să ne dai un like pe Facebook, dacă nu ne-ai dat deja, pentru a fi la curent cu tot ce publicăm!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa