Ce concluzii a tras un tată după o excursie doar cu fiica de doi ani

Iulia Mirică
scris pe
exacursie tata- fiica

La sfârșitul anului trecut, tatăl acesta și-a făcut puțin timp liber în program și și-a dus fetița într-o excursie de neuitat. Fiica sa avea puțin mai mult de doi ani, iar tatăl acesteia a observat că dorința de a cunoaște lumea a devenit mai puternică. Întotdeauna și-a dorit să împărtășească experiențele și cunoștințele sale cu ea, iar cel mai bun mod de a face asta, în opinia lui, este să-i arate lume.

Tatăl-acesta-și-a-dus-fetița-într-o-excursie-de-neuitat

Cei doi nu au luat-o și pe mamă cu ei, pentru că aceasta trebuia să lucreze, așa că a devenit o scuză excelentă pentru o mini aventură între tată și fiică.

Regulile au fost simple. Tatăl voia să fie o atmosferă lejeră și planificată în linii mari. Acesta s-a ghidat după regula de a rezerva camerele cu o zi în avans, astfel încât să păstreze itinerariul spontan și fluid. De asemenea, a vrut să stea departe de orașele mici, dorind să-și petreacă timpul izolat cu fiica sa, neapelând la un traseu turistic obișnuit. Tăticul a promis să aibă o perspectivă deschisă și să-i permită fetiței sale să fie parte din organizare. Pe scurt, acesta consideră că a fost una dintre cele mai frumoase excursii din viața lui, pe care și fiica sa și-o aduce aminte cu siguranță.

Cei doi au mers pe bicicletă de-a lungul coastei de este din Taiwan, au petrecut timp cu puii de animale de la o fermă, au mers cu bărcile pescarilor, au fugit după trenuri, s-au urcat pe munți și s-au adăpostit de o furtună, având parte de mai multe chicote decât de accese de furie.

Și-a-luat-fetița-într-o-excursie-memorabilă

Ce a învățat tatăl din excursia cu fiica sa

Copiii mici au metode sofisticate de comunicare.

Aceștia sunt mult mai inteligenți, empatici și înțelegători decât credea inițial. Tatăl a constatat că era mult mai ușor să comunice cu fiica sa folosind un limbaj pentru adulți, bazat pe rațiune. Au fost împreună într-o țară străină și au fost scoși de multe ori în afara zonelor de confort. Și-au dat seama că făceau parte dintr-o echipă, în care depindeau unul de altul pentru sprijin moral și afirmare.

Tatăl-acesta-și-a-dus-fetița-într-o-excursie-memorabilă

Cele mai multe temeri au fost nefondate.

În momentul în care le-a menționat pentru prima dată ideea acestei călătorii prietenilor și familiei, printre primele întrebări se refereau la locurile în care va putea cea mică să doarmă la prânz, faptul că fetița are nevoie de mama sa și că această călătorie nu face parte din rutina normală a copilului, putând face acest lucru atunci când fetița mai crește. Toate aceste motive au fost validate de către tătic, dar au descoperit și că trăiesc într-o lume în care multe lucruri sunt sigure pentru copii, de la furculițe, la marginile meselor și podele. Problema este că trebuie să ne încredem mai mult pentru a avea experiențe de viață interesante, atâta timp cât există supravegherea unei persoane adulte.

Tatăl-acesta-și-a-dus-fetița-într-o-excursie-de-neuitat-1

Este mai bine ca lumea să se alinieze în jurul părinților, nu în jurul copiilor.

În Asia, există o tendință de a da tot ceea ce ai copilului tău. Și în Beijing, unde trăiește această familie, tatăl a observat mulți părinți care fac nenumărate sacrificii pentru copiiilor, dar copiii devin răsfățați de la o vârstă relativ mică. Tatăl nu suporta să vadă cum copiii de 3 sau 5 ani îi loveau pe bunici și pe părinți în public, nedorindu-și ca fetița sa să ajungă la fel. Prin raportarea la medii diferite și a unor fațete diverse ale Taiwanului, copilul a învățat să se adapteze la întreaga lume.

Tatăl-acesta-și-a-dus-fetița-într-o-excursie-de-neuitat-2

Este o experiență incredibilă pentru tată.

Având în vedere că tații nu au experiența de nouă luni a soției, se simt uneori excluși din întreaga experiență generală. Fiica sa s-a simțit în mod natural mai apropiată de mama sa, iar tatăl este de obicei lăsat ca a doua opțiune sau chiar ca a treia. Într-o excursie cu fiica sa, având parte de distrageri minime, a avut în sfârșit ocazia de a fi părinte cu normă întreagă.

Tatăl-acesta-și-a-dus-fetița-într-o-excursie

Te face să apreciezi mai mult partenerul de viață.

Chiar dacă nu știe cum pot face mamele toate aceste lucruri, tatăl acesta are o apreciere mult mai mare pentru acestea. Soțiile și mamele ar trebui să-și lase partenerii să meargă într-o excursie cu cei mici, pentru a-și da seama de importanța acestora. Dintr-o dată, vor fi conștienți de fiecare lucru care se întâmplă – cele două semnale înainte de a avea un tantrum sau când un „da” tăcut înseamnă de fapt „nu”. Este vorba de micile lucruri pe care bărbații le pierd atunci când vine vorba de interacțiunea cu cei mici.

Și-a-luat-fetița-într-o-excursie-de-neuitat

Se construiește o prietenie de durată.

Tăticul aceta și fiica sa aveau o relație sănătoasă înainte de această excursie, însă călătoria i-a făcut să se aprecieze reciproc mai mult. Din acel moment, tatăl a simțit că este capabil să creioneze amintiri și experiențe comune, care i-au adus mai aproape unul de celălalt.

Sursă foto: Upworthy

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa