Burse de excelență la Transylvania College. Se pot înscrie elevi de clasa a VIII-a

Psiholog Miruna Jovin
scris pe

Până pe data de 15 martie 2020, se fac înscrieri pentru 3 burse puse la dispoziție de Transylvania College. Bursele se adresează copiilor care sunt acum în clasa a VIII-a. Procesul este unul accesibil oricărui elev, există inclusiv teste care li se pun candidaților la dispoziție pentru a se familiariza cu procesul de selecție.

Transylvania College este o instituție e învățământ particular din Cluj, care anual oferă burse. Pentru înscriere candidații trebuie să depună patru documente:

  • un eseu personal al candidatului, în limba engleză, în care acesta explică de ce ar trebui să fie ales ca beneficiar al programului;
  • o scrisoare din partea părinților, care poate fi în limba română și în care spun de ce Transylvania College li se pare o bună opțiune pentru ei și copilul lor;
  • o scrisoare de recomandare din partea unui profesor; aceasta poate fi în română sau în engleză;
  • aplicația propriu-zisă

Amănuntele despre aplicație le găsiți AICI.

Cine poate aplica la bursele Transylvania College

La bursele oferite de Transylvania College poate să participe orice elev aflat într-o formă de învățământ de stat sau privată din România și care în septembrie 2020 ar trebui să intre la liceu.

Este important să cunoască foarte bine limba engleză. Cursurile din cadrul Transylvania College se țin în limba engleză. Restul amănuntelor sunt disponibile pe pagina oficială a colegiului.

Ca să decizi dacă Transylvania College este o bună alegere pentru voi îți recomand să citești acest interviu.

În ceea ce mă privește, am vizitat Transylvania College anul trecut și în primul rând am fost cucerită de atmosfera din pauză și din timpul mesei. Copiii erau relaxați, nu am auzit înjurături – da am stat printre ei fără ca ei să știe cine sunt și ce fac, erau preocupați de proiecte pe care le aveau în derulare, erau curioși și politicoși. Pe atunci câțiva elevi de liceu organizau o conferință care s-a desfășurat sub înaltul patronaj al Președinției României. Era o conferință gândită, organizată și promovată de elevi. Am stat de vorbă cu unul dintre ei și am rămas impresionată plăcut de modul în care vorbea și gândea. Aș fi bucuroasă să am un copil în cadrul școlii.

Și dacă aveți copii prea mici dați vestea mai departe.

Ruxandra Mercea, director al Transylvania College, a vorbit AICI despre cum vede ea parentingul.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa