Bogdan Drăghici, apărătorul drepturilor taților, acuzat că și-a violat fiica. El a fost arestat

Theodora Fintescu, redactor
scris pe
bogdan draghici
Fosta lui soție a cerut un ordin de protecție în numele uneia dintre fiicele minore

UPDATE: Bogdan Drăghici a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Avocata fostei soții susține că dosarul este unul complicat și că, de-a lungul timpului, au existat mai multe plângeri la adresa lui Drăghici, dar autoritățile nu au luat măsuri.

Bogdan Drăghici, președintele T.A.T.A (Alianța Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor) a fost reținut sâmbătă seară, în urma unei acuzații că și-ar fi violat fiica vitregă, acum patru ani, pe când aceasta avea 10 ani. 

Bogdan Drăghici ar fi bănuit de mai multe fapte de acest fel, în care victimele sunt minori, conform unor surse judiciare. Primele date ale acestui caz arată că acuzațiile împotriva lui Drăghici vin chiar de la fosta lui soție. Conform jurnaliștilor Agerpres, din informaţiile postate pe portalul instanţelor de judecată, soţia lui Bogdan Drăghici a solicitat în luna iulie emiterea unui ordin de protecţie, în numele uneia dintre cele patru fiice minore, împotriva tatălui. Cererea a fost respinsă de Judecătoria Sectorului 5, apelul aflându-se pe rolul Tribunalului Bucureşti.

Un alt dosar, referitor la nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorului, a fost înregistrat la Judecătoria Sectorului 5 pe 12 iulie, încă nefiind stabilit un termen de judecată.

Ce spune avocata fostei soții

„Soția domnului Drăghici a făcut plângere penală Protecției Copilului pe neglijență în serviciu, plângere care s-a clasat. Din anul 2017 se chinuie pentru că acest domn Drăghici avea doi copii în grijă, pe care îi ținea în casă și nu îi lăsa să aibă contact cu niciun părinte, INML a făcut o expertiză psihiatrică și a stabilit că copiii care au stat cu domnul Drăghici până astăzi când a fost arestat, aseară, au fost alienați parental. Sunt multe alte aspecte în decursul timpului care s-au întâmplat și nu s-a luat nicio măsură. Că a fost arestat preventiv acum foarte bine, s-a făcut dreptate. Este foarte complicat acest dosar. Nu e singura plângere formulată împotriva lui Bogdan Drăghici, dacă o să vedeți pe portal la Judecătoria Sectorului 5 e trimis în judecată în penal pe nerespectarea măsurilor privind încredințarea minorilor. Deci mai este cercetat penal și în alt dosar. Vă rog să precizați că DGASPC nu a luat nicio măsură s-a făcut plângere împotriva DGASPC plângere penală că nu i-a nicio măsură și s-a clasat acea plângere”, a declarat avocatul Mădălina Pană, care o reprezintă pe soția președintelui Alianței Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor.

Fosta soție a cerut ajutor

Ana Măiță, președinta Asociației Mame pentru Mame precizează că faptele au fost sesizate de mai mult timp Poliției și că asociația pe care o conduce a consiliat-o pe fosta soție a lui Bogdan Drăghici. „Anul acesta, în luna iunie, organizația Mame pentru Mame a fost contactată de Dna. Dr. Helen Drăghici, fosta soție a Dlui. Drăghici, care a solicitat o consiliere pentru o situație dificilă de viață, asa cum solicită zeci de mame în fiecare lună. Am consiliat-o pe Dna. Dr. Helen Drăghici, însă obiectul și detaliile acestei consilieri sunt confidențiale, mai ales că sunt implicați copii minori. Precizăm cu toată responsabilitatea că la momentul consilierii Dnei. Dr. Helen Drăghici, suspiciunile legate de abuzul sexual asupra minorului fuseseră deja sesizate Poliției, iar investigația era deja în curs de desfășurare”, precizează Ana Măiță.

T.A.T.A. este o entitate care, de-a lungul timpului, a militat pentru drepturi egale între mămici şi tătici în familie, iniţiind mai multe acțiuni în acest sens. Câteva dintre aceste acţiuni sunt militarea pentru instituirea Zilei Tatălui sau sesizarea Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării în privința unor declarații sau intenții ale autorităților care ar fi fost defavorabile tăticilor.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa