Despre blugi skinny și despre riscurile pe care le pun asupra sănătății
Probabil că ați văzut și voi titluri în presa din ultima perioadă conform cărora blugii skinny sunt periculoși pentru sănătate, după ce a apărut un caz în Jurnalul de Neurologie, Neurochirurgie și Psihiatrie.
Conform articolului, o tânără din Australia s-a îmbrăcat într-o pereche de blugi skinny, apoi s-a dus să-și ajute o rudă să se mute. Mai târziu, în timp ce se îndrepta spre casă, i-au amorțit tălpile și picioarele, după care s-a prăbușit, a declarat neurologul dr. Thomas Kimber.
Nimeni nu a observat că s-a prăbușit și a rămas în acele condiții timp de câteva ore.
În cele din urmă, tânăra a reușit să se târască până a găsit un taxi care a dus-o la spitalul Royal Adelaide.
Conform neurologului Dr. Kimber, pacienta dezvoltase un sindrom de compresie din cauza blugilor prea strâmți, care au oprit alimentarea cu sânge a mușchilor gambei. Ca un răspuns a mușchilor la această compresie, aceștia s-au umflat atât de mult, încât doi nervi majori au fost presați până când i-au provocat slăbiciune și amorțeala picioarelor.
Mușchii și-au revenit după aproximativ patru zile de îngrijiri medicale, iar femeia a fost capabilă să meargă din nou.
Este primul caz publicat, dar nu singurul raport pe această temă
Neurologii de la spitalul Royal Adelaide din Australia susțin că este primul caz publicat în literatura de specialitate, însă de-a lungul timpului au existat studii și rapoarte îngrijorătoare privind blugii skinny.
1. Blugii skinny pot provoca infecții vaginale: în cazul femeilor, purtarea unor astfel de blugi sau pantaloni înseamnă favorizarea apariției infecțiilor vaginale, fiind mediul perfect pentru dezvoltarea acestora.
Nu doar femeile își pun sănătatea în pericol, ci și bărbații
Medicii trag un semnal de alarmă în ceea ce privește fertilitatea bărbaților care aleg blugii skinny. Conform acestora, bărbații care poartă pantaloni skinny sau lenjerie intimă prea strâmtă au cantitatea și calitatea spermei afectată, deoarece căldura nu permite spermatozoizilor să se maturizeze. Doctorii spun că acest tip de îmbrăcăminte este la fel de dăunătoare pentru fertilitatea bărbaților precum consumul de substanțe interzise sau fumatul.
2. Riscul apariției dispermiei:
În anul 1995 s-a făcut o comparație între bărbații cu sperma normală și anormală. Cei care aveau modificări ale spermei purtau regulat lenjerie sau pantaloni strâmți. Tot în cadrul acestui studiu, s-a constat că bărbații care purtau lenjerie strâmtă dezvoltau frecvent dispermie (fertilizarea ovulului de către doi spermatozoizi), favorizând astfel apariția unei disfuncții genetice (triploidia). Astfel, feții triploizi sunt avortați frecvent.
Deși au trecut 20 de ani de atunci, blugii skinny încă nu sunt considerați o cauză majoră a infertilității.
3. Complicații ale varicelor:
Purtarea blugilor skinny atunci când există o insuficiență venoasă favorizează apariția varicelor. În astfel de cazuri și șosetele strâmte sunt la fel de periculoase.
Tu ce părere ai? Ar trebui să renunțăm la blugii skinny?