Bebeluș de 3 luni mort în timp ce mama plecase să se uite la un accident auto

Cristina Călin, redactor
scris pe
Bebeluș de 3 luni mort

Un bebeluș de trei luni din Suceava a murit singur în casă în timp ce mama sa privea cum erau extrase dintr-o mașină victimele unui accident auto de pe DE85, în zona comunei Drăgușeni.

Sâmbătă, 7 februarie, femeia în vârstă de 24 de ani a auzit că este agitație în sat și s-a dus să vadă despre ce este vorba. Nu departe de casa ei se produsese un accident auto, cu victime. La fața locului sosise un echipaj de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava pentru a scoate persoanele aflate în mașină. Femeia a rămas acolo câteva minute bune pentru a vedea ce se întâmplă.

Bebeluș de 3 luni mort. SMURD nu a putut face nimic

Pe fetița ei de doar 3 luni a lăsat-o singură în casă. Când s-a întors a constatat că bebelușa nu mai respira. Femeia a cerut disperată ajutor pompierilor militari care interveneau la accident. La fața locului a fost solicitat inclusiv un elicopter SMURD, însă din păcate copilul nu a putut fi resuscitat, scrie Monitorul de Suceava.

Copila a decedat, iar trupul neînsufleţit a fost dus la morga din Suceava pentru efectuarea necropsiei. Cel mai probabil, bebeluşul s-a sufocat în pătura de pe pat. Mama fetiţei nu este căsătorită şi mai are un băieţel în vârstă de 4 ani. Oamenii legii au sesizat Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava. Băiatul a fost preluat sâmbătă după-amiază și internat într-un centru de primire în regim de urgență din Suceava. În plus, poliţiştii au deschis un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de „ucidere din culpă”.

Ce trebuie să știe o mamă despre siguranța bebelușilor?

Nu lăsa în pătuț lucruri care nu sunt necesare

Este prea mic ca să se poată mișca în pătuț – gândesc deseori multe dintre mame. Iar acest lucru este greșit. Pentru siguranța copilului este bine să nu lași păturica, perna, animalele de pluș sau orice alt lucru care nu este necesar în pătuț în timp ce micuțul doarme. El se poate răsuci și astfel apare riscul de sufocare.

Nu lăsa bebelușul nesupravegheat!

Pentru siguranța copilului este bine să nu-l lași nesupravegheat cât timp tu nu ești în cameră. Este mic și se poate să se rostogolească, chiar dacă până atunci nu a mai făcut în prezența ta astfel de mișcări. De ajutor în astfel de situații sunt chiar monitoarele speciale pentru bebeluși care au atât funcție video, cât și audio. Instalează un astfel de dispozitiv în camera în care doarme micuțul și așa poți să faci liniștită treburile necesare cât timp el se odihnește.

Ai grijă alimentele care au potențial alergen

Vârsta de 6 luni este una importantă pentru mame. Nu doar că micuțul începe să facă lucruri noi, ci pentru că este și începutul diversificării. Bine este să știi că unele alimente au un mai mare potențial alergen, așa că trebuie să le introduci pe rând, de preferat în prima parte a zilei pentru a observa eventualele reacții alergice. Printre acestea se numără laptele, ouăle, nucile, arahidele, căpșunile, peștele și fructele de mare.

Atenție când reîncălzești mâncarea copilului

Un alt aspect de care trebuie să ții cont când vine vorba de siguranța copilului este cel legat de reîncălzirea laptelui sau a mâncării. În timp ce pentru laptele păstrat la frigider este de ajutor un bol mai mare cu apă fierbinte, pentru mâncare este bine să folosești aragazul și nu cuptorul cu microunde. Poți să apelezi și la bolurile speciale pentru bebeluși în care poți să pui apă caldă. Astfel mâncarea nu o să se răcească pe măsură ce micuțul o savurează.

Dacă acest articol ți s-a părut util îți mai recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa