Cum a alinat o asistentă durerea unei bebeluș cu complicații COVID. Mama lui era în izolare

Cristina Călin, redactor
scris pe
bebeluș cu complicații COVID
Matteo a fost operat de urgență fără ca mama lui să poate fi aproape de el. Sursă foto: Corriere de la Serra

Matteo Maurizio, un băiețel de 7 luni din Ancona, Italia, și mama lui au fost depistați cu COVID-19 . În urma unei ecografii, s-a constatat că bebelușul are o complicație care îi punea viața în pericol.

Infecția cu coronavirus s-a manifestat foarte violent la micuțul de doar 7 luni, motiv pentru care acesta a fost trebuit internat la Spitalul de Pediatrie din orașul Ancona.

Drama familiei a început pe 3 martie 2021, când au fost depistați pozitiv. În urma unei ecografii, medicii au constatat că infecția cu COVID-19 i-a afectat băiatului organele interne și a trebuit dus la terapie intensivă. „Este una dintre cele mai frecvente complicații în COVID atunci când afectează copiii”, explică Alessandro Simonini, directorul spitalului. Ocluzia intestinală îi punea viața în pericol băiețelului.

Medicii au ținut mereu legătura cu mama băiatului

Mama lui, Roberta Ferrante, se afla în izolare în altă cameră a spitalului și a ținut tot timpul legătura cu medicii care i-au îngrijit bebelușul. „Personalul de la terapie intensivă a fost exemplar, nu-l voi uita. Am recunoștință în special pentru unul dintre medici care m-a sunat întotdeauna să mă țină la curent cu starea fiului meu. Cuvintele lui mă calmau, deoarece nu puteam să fiu acolo cu el: „Nu-ți face griji, doamnă, vom avea grijă de fiul tău! Nu trebuie să-ți faci griji și așa a fost.” În cel mai dramatic moment din viața mea, să mi se spună acest lucru și apoi să văd acea fotografie departe de fiul meu, a fost o întoarcere la viață după un coșmar care a durat zile ”.

Într-unul dintre mesaje medicul i-a trimis o fotografie cu o asistentă îmbrăcată în combinezon care s-a așezat în pat lângă bebeluș pentru a-l liniști. „Atât fiul meu, cât și eu am fost pozitivi pentru COVID-19, nu l-am putut vedea și așa mi-au trimis această imagine a umanității și profesionalismului”, a declarat Roberta Ferrante pentru presa din Italia. Asistenta s-a și jucat cu cel mic, l-a mângâiat și i-a ținut suzeta.

Bebelușul a fost operat de urgență

Drama mamei a fost cu atât mai mare cu cât în toiul nopții a fost sunată de unul dintre medicii care avea grijă de copilul ei pentru a i se cere acceptul pentru o operație.

”Eram singură, speriată. Nu doresc nimănui să treacă prin așa ceva. La 7 dimineața, chirurgul a ieșit din sală și mi-a transmis că prima parte a operației a decurs bine. Bebelușului meu i-a fost îndepărtată o parte din intestin, dar va fi bine”.

Roberta Ferrante, mama bebelușului

Copilul a rămas la spital pentru recuperare, iar mama lui, a fost trimisă acasă în izolare. A așteptat timp de o săptămână să fie sunată pentru a se putea duce la el. În cele din urmă, a mers la spital și cei doi au fost puși într-un izolator pentru că băiatul era încă pozitiv.

”Peste tot erau tuburi și drene, iar personalul intra la noi doar pentru minimul necesar. Nu mai conta pentru mine pentru că cel puțin puteam fi cu el”, își amintește Roberta.

Tatăl copilului nu a putut să meargă la spital pentru a nu se infecta și el. Roberta spune că singurul care a avut acces a fost fratele ei care în tot acest timp a stat la fereastra izolatorului. Femeia spune că și când l-a născut pe Matteo în august a fost singură, fără soțul ei, dar că de data aceasta a fost mult mai greu pentru ea.

Bebelușul este bine acum și a fost externat, deși este încă pozitiv.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa