Din 2024, părinții primesc bani de creșă sau grădiniță de la angajator. Cine și cum poate beneficia

Daniela Șerb, redactor
scris pe
Părinții pot primi banii direct de la angajator sau pot opta pentru ca acesta să îi transfere direct creșei sau grădiniței. FOTO: Shutterstock

În urma unor modificări ale Codului Fiscal, salariații care au copii beneficiază, din ianuarie 2024, de maximum 1.500 de lei pentru plata creșei sau a grădiniței.

Condiția pentru ca un părinte să primească acești bani este aceea de a lucra la o firmă plătitoare de impozit pe profit.

Venitul părinților nu este relevant

Măsura nu ține cont de nivelul veniturilor părinților. , singura condiție fiind ca grădinița sau creșa la care sunt înscriși copiii să aibă avizul Ministerului Educației. Părinții beneficiază de cei 1.500 de lei fie luându-i direct de la angajator, fie optând pentru ca aceștia să fie transferați direct instituției. La rândul lui, angajatorul își scade sumele din impozitul pe profit datorat statului.

Exemplu: un angajat are un salariu brut de 5.000 de lei și doi copii, dintre care unul este la creșă sau la grădiniță. Angajatorul îi poate acorda în fiecare lună angajatului maximum 1.500 de lei pentru copilul înscris la creșă sau la grădiniță, printr-una dintre metodele mai sus menționate, a explicat Cornel Grama, consultant fiscal din Cluj, pentru HotNews.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa