AVERTIZARE DESPRE SPINNERE DIN SUA: Țineți copiii mici departe de aceste jucării

TOTUL DESPRE MAME
scris pe

Incidente care au implicat o jucărie populară si printre copii din România, spinnerul, sunt anchetate în SUA după ce doi copii au înghițit părți din ele.

„Consumer Product Safety Commission din SUA investighează două incidente în care copiii au înghițit părți din spinnere în Texas și Oregon”, potrivit unei declarații de presă trimise către ABC News. „Sfătuim părinții să țină copiii mici departe de aceste jucării pentru că se pot îneca cu părțile mici din ele. De asemenea, avertizăm copiii mai mari să nu pună spinnerele în gură pentru a le învârti”, se arată în declarația oficialilor din SUA.

Gândite pentru copii cu deficiențe de concentrare

Spinnere pentru degete sunt vândute ca jucării pentru eliminarea stresului și pentru concentrare. Dacă vă întrebați în ce constă și cum funcționează aceste jucărie, lucrurile stau cam așa: Spinner-ul are trei colțuri din plastic, cu o gaură în mijloc, care sunt dispuse în jurul unei axe cu bilă. Învârți de unul dintre colțuri și ții spinnerul de axă și se învârte timp de treizeci de secunde. Poate să se învârtă pe orice suprafață plată, inclusiv pe fruntea fratelui mai mic, cum au început să apară diverse filmulete pe Youtube.

„A fost gândit ca fiind de ajutor pentru copiii cu ADHD sau cu tulburări din spectrul autist, iar educatorii și terapeuții recomandă genul acesta de jucării pentru a ajuta să se concentreze copiii care au probleme în a urma regulile impuse în clasă”, scrie Rebecca Mead, în New Yorker.

AVERTIZARE DESPRE SPINNERE

Însă Scott Kollins, psiholog și director de program la Duke University, susține că nu există dovezi științifice pentru a susține beneficiile acestor spinnere. „Nu există cercetări în privința eficacității și siguranței acestor jucării în ceea ce privește ajutorul oferit copiilor cu ADHD, anxietate ori alte probleme de sănătate”, a declarta Kollins pentru ABC News. “Observațiile părinților sau ale profesorilor sunt interesante dar este nevoie de studii de control”. Articolul continuă mai jos

Cine sunt copiii care au înghițit bucăți din jucărie

Cele două cazuri aflate în atenția publică implică doi copii, în vârstă de 5 și 10 ani.

Kelly Rose Joniec din Houston, Texas, a postat o radiografie făcută fetei ei de 10 ani care a înghițit o parte din jucărie. Fata a fost supusă unei intervenții chirurgicale pentru înlăturarea ei.

Celălalt caz, din Oregon, a implicat un băiat de 5 ani, pe nume Caden. Mama povestește că micuțul a înghițit o parte din jucărie, desi i-a arătat copilului despre fetița din Texas care trecuse printr-o astfel de experiență.

AVERTIZARE DESPRE SPINNERE

Learning Express Toys, o companie care vinde spinnere în SUA, recomandă gadgetul pentru copii de 12 ani și peste această vârstă.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa