Art Safari Kids, 10 zile de ateliere de creație pentru copii dedicate lui Nicolae Tonitza

Cristina Călin, redactor-șef
scris pe
art safari kids

Art Safari Kids, programul educațional al Pavilionului de Artă București — Art Safari, invită și anul acesta copiii să se bucure de artă și să-i descopere pe marii pictori români.

Timp de 10 zile, în perioada 27 septembrie – 6 octombrie, copiii cu vârste între 3 și 12 ani vor avea șansa să admire creația lui Nicolae Tonitza, atât în cadrul Pavilionului Muzeal dedicat marelui pictor, pe un traseu redesenat pe înțelesul lor, cât și în cadrul atelierelor de creație. Art Safari are loc la Palatul Oscar Maugsch BCR, din Piața Universității.

art safari kids

 Programul educațional Art Safari Kids, își propune să îi încurajeze pe cei mici să aprecieze arta și să interacționeze cât mai des cu aceasta, învățându-i lucruri noi despre forme, culori, texturi, natură și marii artiști români.

„Toți copiii sunt mici artiști, iar prin artă învață să vadă și să înțeleagă altfel lumea și armoniile naturii. Timp de 10 zile, îi invităm să lase tabletele deoparte și să se dedice artei, la Art Safari Kids, eveniment susținut de Primăria Municipiului București, prin Expo Arte. Vor găsi aici o lume cu povești despre marii pictori, o lume în careei sunt artiști și creează înconjurați de tablouri și culori, un loc de joacă altfel, în care explicămarta pe înțelesul lor. Art Safari Kids este un proiect fără de care nu ne mai imaginăm Art Safari București – an de an, creștem tinere generații iubitoare de artă. Anul trecut, peste 3000 de copii ne-au trecut pragul, iar anul acesta, credem că Tonitza și ochii rotunzi și negri din picturile sale vor atrage toate privirile celor mici”,a declarat IoanaCiocan, Director General al Pavilionului de Artă București – Art Safari.

art safari kids

Ateliere de creație pentru trei grupe de vârstă

Art Safari Kids cuprinde ateliere zilnice de creație pentru toată familia, ateliere de pictură pe pânză, sculptură, ilustrație în pasteluri creatate și bandă desenată, adaptate în funcție de grupa de vârstă a copiilor.

Pe lângă atelierele de creație, copiii vor avea parte de tururi ghidate gratuite pe un traseu redesenat pentru ei, unde toți ochii vor fi pe Tonitza.

Art Safari București pune în scenă cea mai mare expoziție dedicată marelui pictor roman Nicolae Tonitza din ultimii 50 de ani – Pavilionul Muzeal „Nicolae Tonitza și geniul copilăriei”, curatoriat de ZoltánSoós.

Firul roșu al expoziției va fi chiar universul copilăriei, ilustrat magistral de marele artist român. În acest sens, vor fi expuse pe lângă lucrări de pictură, sculptură și grafică și obiecte vestimentare ale copiilor din mediul rural și urban, jucării, obiecte de uz școlar, toate din perioada interbelică.

art safari kids

Biletele la Art Safari Kids pot fi achiziționate pe artsafari.ro.

Despre Art Safari București

 Pavilionul de Artă București – Art Safari se desfășoară sub patronajul Primăriei Municipiului București și CNR UNESCO. Art Safari 2019 este format din patru Pavilioane expoziționale distincte, două programe educaționale – Art Safari Kids&ArtTalks, o librărie și o cafenea. Art Safari a înregistrat 125.000 de vizitatori în primele cinci ediții. Mai multe detalii: www.artsafari.ro.

 

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa