Armonie în viaţă: parteneri şi părinţi conştienţi

TOTUL DESPRE MAME
scris pe

Editura Herald are plăcerea să anunțe dubla lansare a celor mai îndrăgite cărți scrise de cuplul de psihoterapeuți Harville Hendrix, Ph.D,. și Helen LaKelly Hunt, Ph.D., care au revoluționat viețile a milioane de oameni din întreaga lume.

Evenimentul va avea loc joi, 14 mai, în spațiul cultural primitor oferit de terasa librăriei Cărturești Verona, din strada Pictor Arthur Verona nr. 13-15, București.

Timp de aproximativ două ore, între 18:30 și 20:30, organizatorii vă propun să luați parte la o discuție informativă și plină de căldură, în compania Otiliei Mantelers și a lui Gaspar Gyorgy, unii dintre cei mai buni cunoscători ai operei lui Harville și Helen și organizatori ai celui mai important eveniment PSI al anului: atelierele pentru cupluri și pentru părinți susținute chiar de Harville Hendrix și Helen LaKelly Hunt la București, în 23 și 24 mai (informații suplimentare despre acest eveniment, pe www.harville-helen.ro).

  • Otilia MANTELERS – este expert în parentaj, susține traininguri de playful parenting și se ocupă de blogul www.otilia-mantelers.urbankid.ro
  • Gaspar GYORGY – este psihoterapeut clinician și președinte al Asociației Multiculturale de Psihologie și Psihoterapie

Evenimentul este dedicat tuturor celor care își doresc să afle despre modul în care experiențele acumulate în copilărie le influențează profilul emoțional, relația de iubire sau stilul de parentaj. În plus, publicului i se vor prezenta soluții pentru o comunicare autentică și pentru obținerea unor relații împlinite, soluții pe care Harville Hendrix și Helen Hunt le dezvoltă în aceste cărți-eveniment.

”Pentru omul secolului XXI, relațiile interumane reprezintă cea mai importantă resursă la care avem acces. Relațiile bazate pe atașament și încredere sunt adăpostul nostru în momente de stres, durere și suferință. Harville Hendrix și Helen LaKelly Hunt au scris aceste ghiduri de relaționare care, la modul cel mai sincer, sunt două cadouri esențiale pentru viață și merită să-și găsească locul în fiecare bibliotecă personală din România. Prin parcurgerea lor avem șansa de a transforma iubirea într-o călătorie de-o viață, avându-i alături pe cei mai iubiți nouă – partenerii și copiii noștri.” Otilia Mantelers și Gaspar Gyorgy

CINE SUNT HARVILLE HENDRIX și HELEN LAKELLY HUNT:

Harville Hendrix este terapeut clinician, cunoscut la nivel global pentru lucrul terapeutic cu cuplurile. În 1957 a absolvit Mercer University din Macon, Georgia, aceeaşi universitate care i-a conferit titlul de doctor onorific în ştiinţe umaniste în anul 1989. Deţine un doctorat în psihologie şi religie, după ce a absolvit School of Divinity din cadrul University of Chicago.

Helen LaKelly Hunt este cunoscută în Statele Unite ale Americii ca activistă pentru mişcarea drepturilor femeii şi deţine două masterate, în urma absolvirii cursurilor Southern Methodist University din Dallas, precum şi un doctorat în psihologie la Union Theological Seminary din New York.

Harville Hendrix şi Helen LaKelly Hunt sunt căsătoriți din anul 1982. Ei sunt cocreatorii Terapiei Relaționale Imago şi au dezvoltat conceptul de „parteneriat conştient”. Colaborarea prolifică dintre cei doi s-a concretizat prin publicarea a nouă cărţi dedicate relaţiilor intime şi parentajului.

IMAGO-ul este nu doar imaginea interioară a sexului opus, este și o descriere a părților renegate din noi.

Harville Hendrix

Primește iubirea pe care o dorești – Harville Hendrix

Vândut în peste două milioane de exemplare în întreaga lume, Primește iubirea pe care o dorești este cel mai apreciat ghid de transformare a unei relaţii intime într-o sursă neîntreruptă de iubire şi armonie. În această carte, Harville Hendrix prezintă abilităţile de relaţionare care au ajutat deja sute de mii de cupluri să înlocuiască eficient confruntarea şi criticile cu un proces de vindecare ce are la bază dezvoltarea şi susţinerea reciproce. Acest ghid extraordinar de practic descrie tehnica revoluţionară a Terapiei Relaţionale Imago, care combină mai multe discipline – printre care se numără ştiinţele comportamentale, psihologia abisală, terapia cognitivă şi terapia Gestalt – pentru a crea un program ce urmăreşte rezolvarea conflictelor şi înnoirea comunicării şi pasiunii.

Primește iubirea pe care o dorești descrie cele trei etape ale relaţiei de cuplu, furnizează studii de caz ilustrative şi oferă recomandări folositoare pentru a depăşi obstacolele care stau în calea unei legături puternice în interiorul cuplului.

În primul rând, Hendrix expune stadiile majorităţii relaţiilor – atracţia, iubirea romantică şi lupta pentru putere – şi sugerează modalităţi prin care partenerii pot asocia conflictele din relația lor cu fiecare dintre aceste stadii. Apoi explorează metode pentru obținerea unei „Căsnicii Conştiente”, în cadrul căreia sunt readuse în atenție fazele iniţiale ale iubirii romantice şi confruntarea este înlocuită treptat cu dezvoltarea şi susţinerea. În cele din urmă, autorul încorporează aceste idei într-un curs terapeutic unic, oferind o serie de exerciţii utile care conduc la înţelegere, rezoluţie şi revitalizare.

Dăruiește iubirea care vindecă – Harville Hendrix și Helen LaKelly Hunt

Dăruieşte iubirea care vindecă este un instrument extrem de prețios pentru construirea unei relații durabile și sănătoase cu propriii copii. Părintele conștient, după cum explică autorii, își cunoaște lipsurile (cel mai adesea provocate de o relație defectuoasă cu părinții, în propria copilărie) și este atent ca acestea să nu îi știrbească legătura cu copilul.

Unul dintre aspectele cruciale subliniate de Hendrix este utilizarea dialogului intențional, care s-a dovedit că optimizează comunicarea părinte-copil: folosind tehnica Dialogului Imago – oglindire-validare-empatizare –, părintele nu întâmpină problemele copilului prin critici sau acuzații, ci prin disponibilitatea de a asculta și de a-i recunoaște emoțiile așa cum sunt, nu așa cum consideră părintele că ar trebui să fie.

Adevărul profund transformator pe care îl dezvăluie Harville Hendrix și Helen LaKelly Hunt este că, urmărindu-și conștient reacțiile față de comportamentul și manifestările copilului, părinții pot învăța de la el, descoperind propriile „puncte de vindecare”. Tratându-i pe cei mici cu respect și înțelegere, părinții îi încurajează să fie ei înșiși și să se cunoască în profunzime.

***

!! INTRAREA la eveniment este LIBERĂ !!

Mai multe detalii despre eveniment puteți afla direct de pe pagina de Facebook dedicată:

https://www.facebook.com/events/398803770326798/

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa