Aplicații și gadget-uri ce fac viața de părinte mai ușoară

Ramona Dinescu
scris pe
aplicații

Acum totul pare că este despre aplicații și e greu să ne amintim acea perioadă în care „Google” nu se transformase încă într-un verb, iar telefoanele mobile nu erau niște apendice ale corpurilor noastre.

Tehnologia modernă a schimbat foarte mult modul în care noi comunicăm, interacționăm, iar ca părinți, putem avea o mulțime de beneficii de pe urma ei.

Orice informație o putem găsi pe Google, totul este să reușim să discernem ce este real și ce este fals, bunicii de la depărtare își pot vedea nepoții pe Skype, iar Facebook a devenit o sursă de suport pentru acei părinți care caută sfaturi și încurajări de la alții. De la zi la zi, tehnologia modernă ne ajută să ne menținem lucrurile organizate, să economisim timp, iar aplicațiile moderne ne pot face viața mai ușoară. Iată câteva aplicații extrem de utile, conform specialiștilor de la parents.com.

Aplicația Arktive

Mulțumită acestei aplicații la îndemâna oricui, putem organiza operele de artă ale copiilor, de la primele mâzgălituri și până la desenele elaborate pe care apoi le putem transpune într-o carte print-ată pentru a păstra amintirile de-a lungul anilor. Este gratuită până la 40 de exemplare, iar apoi abonamentul costă 3 dolari pe lună.

Aplicația eMag

Când ai un copil mic sunt milioane de cumpărături de făcut. Dar cine are timp să meargă prin magazine și să care atâtea lucruri? Instalează-ți aplicația eMag și vei putea face cumpărăturile direct de pe telefon. La eMag găsești de la scutece și șervețele umede, până la jucării și accesorii. Livrarea se face în maximum 2 zile lucrătoare, dacă nu alegi serviciul de livrare în două ore sau în aceeași zi.

Circle by Disney

Este extrem de ușor ca un copil să rămână blocat timp îndelungat cu un device în mână (chiar și pentru părinți este la fel de ușor). Din fericire, există gadget-uri precum Circle by Disney care ajută la administrarea timpului pe care fiecare îl petrece în fața tehnologiei. Poți seta limită de timp, poți bloca accesul la anumite website-uri sau poți opri accesul la internet în anumite perioade de timp. Este perfect pentru toți cei care au nevoie să petreacă timp împreună, fără să fie deranjați de ispita tehnologiei. Costă 99 de dolari.

Aplicația Peanut

A fi părinte, uneori înseamnă și o izolare, mai ales dacă ești nou în domeniu. Panut vrea să schimbe acest lucru oferind o aplicație perfectă pentru mame. Te poți conecta cu alte mame din zona ta, poți vorbi pe chat și poți crea legături care pot dura în timp. Este o aplicație gratuită însă poți semna doar cu contul de Facebook (ceea ce majoritatea oamenilor au) și este utilă doar dacă și celelalte mame din zona ta o folosesc.

Aplicația SNOO

Această aplicație nu a prea pătruns pe piața din România, însă nu ar fi o idee rea pentru că un copil care doarme este fericit, iar un copil fericit înseamnă părinți fericiți. Această aplicație high tech a fost creată de un faimos pediatru, dr. Harvey Karp, și combină mișcarea și sunetele care se ajustează automat la intensitatea plânsului copilului și îl readuce la somn atunci când se trezește (vezi tutorialul). Costă 1160 de dolari.

Aplicația Waze

Cine are bebeluș care doarme în mașină și care urlă imediat ce aceasta se oprește, va înțelege perfect utilitatea aplicației Waze. Cu ea poți seta destinația la care vrei să ajungi și soft-ul îți va calcula în timp real cel mai bun și mai puțin aglomerat traseu. De asemenea, te va avertiza din timp asupra accidentelor de pe traseu, a cozilor de mașini și a prezenței polițiștilor. Personal, nu mă mai văd conducând fără Waze, mai ales când sunt cu copiii în mașină.

Pompa de sân Willow

Compania Wilow a gândit şi lansat o pompă de sâni pe baterii, care se potriveşte natural într-un sutien şi care nu are sticle la vedere, ci un rezervor discret în formă de U, ascuns sub haine. Mai mult, nu face aproape deloc zgomot şi se conectează la smartphone ca să ştii continuu cât lapte a reuşit să extragă. Nu este încă pe piață acest gadget, dar va ajunge în curând.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa