Angelina Jolie, în spital cu fiicele ei, recent operate. Una dintre ele e în plin tratament pentru schimbarea sexului

Theodora Fintescu, redactor
scris pe
angeina jolie
De la patru ani, fiica cea mare a cuplului Angelina Jolie- Brad Pitt, își dorește să devină băiat.

  Actița Angelina Jolie a publicat un articol în Time despre perioada dificilă prin care a trecut în ultimele două luni, când fetele ei cele mari au fost supuse unor intervenții chirurgicale. Actrița spune că a fost profund impresionată de modul în care s-au susținut reciproc și de curajul pe care l-au avut fetele în aceste momente. Mesajul ei vine ca o încurajare pentru toate reprezentantele sexului frumos, cu ocazia lunii martie, dedicată femeilor.

  ”Am petrecut ultimele două luni cu fiica cea mare intrând și ieșind din operații, iar cu câteva zile în urmă, sora ei cea mică a fost ea operată la șold. Ele știu că eu scriu acest lucru acum, pentru că le respect intimitatea, am discutat înainte și m-au încurajat să scriu. Au înțeles că să treci prin proceduri medicale și să lupți pentru supraviețuire și vindecare sunt lucruri de care trebuie să fii mândră.

  Am văzut cu cât curaj și-au învins frica

  Le-am urmărit pe fetele mele având grijă una de cealaltă. Cea mică a studiat alături de cea mare ce fac asistentele, apoi a participat la procedurile următoare. Am văzut cum toate fetele mele și-au oprit activitățile personale, s-au dedicat celorlalte și au simțit bucuria de a fi de ajutor celor pe care îi iubești.

  De asemenea, am văzut cu cât curaj și-au învins frica. Știm cu toții cum sunt momentele acelea în care simțim că nimeni nu ne poate ajuta și tot ceea ce putem face este să închidem ochii și să respirăm. Apoi să facem următorul pas și să respirăm în durere.

  Și frații lor le-au fost alături, le-au sprijinit și au fost foarte draguți. Dar în ziua aceasta, în care sărbătorim femeile iar eu scriu din spital, mă concentrez un moment asupra fiicelor mele și a ceea ce am învățat de la ele și de la alte tinere pe care le-am întâlnit în întreaga lume.

  Când se concentrează pe propriile nevoi, fetele sunt considerate egoiste

  Cineva mi-a spus, văzând cum fetele au grijă una de cealaltă, că pentru femei acest lucru este natural. Am zâmbit, apoi m-am gândit cât de mult este folosit acest clișeu. Lumea se așteaptă ca fetițele să aibă grijă de alții, iar atunci când devin femei să ofere, să le pese de alții, să se sacrifice. Fetele sunt deseori condiționate să creadă că sunt bune doar atunci când îi servesc pe alții, și egoiste sau defecte atunci când se concentrează pe propriile nevoi și dorințe.

  Delicatețea fetițelor, deshiderea lor spre alții și instinctul de a-i ajuta trebuie apreciate, nu duse până la limita abuzului. Trebuie să facem mai mult pentru a le proteja, în toate societățile, atât atunci când drepturile le sunt vizibil încălcate, dar și când li se fac nedreptăți în mod subtil.

  Luptați în continuare, domnișoarelor!

  Dorința mea din această zi este aceea de a prețui fetele. De a a avea grijă de ele. Și de a ști că, cu cât cresc mai puternice, cu atât vor fi mai sănătoase și vor avea mai multe de oferit familiei și comunității. Mesajul meu este: Luptați în continuare, domnișoarelor! Ținând una la alta va face parte din drumul vostru înainte. Stăpâniți-vă nervii și aflați-vă drepturile!. Nu lăsați pe nimeni să vă spună că nu sunteți importante, speciale și, mai presus de orice, egale”.

  Deși în mesajul ei Angelina Jolie a specifiocat doar ce fel de intervenție chirurgicală a suportat fiica cea mică, presa speculează că, în cazul celei mari, intervențiile ar putea avea legătură cu schimbarea de sex. Siloh, care are 14 ani și este primul copil biologic al cuplului Angelina Jolie- Brad Pitt, urmează de un an an un tratament hormonal pentru a deveni John. Fata se poartă și se îmbracă precum un băiat încă de când avea patru ani.

  Dacă ți s-a părut interesant acest articol, îți recomandăm să citești și:

   

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa