Aleartă la o școală din capitală! O elevă a cărei mamă are coronavirus a venit la școală 10 zile

Cristina Călin, redactor
scris pe
elevă coronavirus

O elevă de la școala 56 ”Jose Marti” din Capitală a mers la școală timp de mai multe zile, iar mama ei a fost confirmată pozitiv cu noul coronavirus.

Fetița este în clasa I și a mers la cursuri până ieri, 10 martie 2020. În tot acest timp mama ei se afla acasă în autoizolare după ce se întorsese pe 29 februarie din Israel. În cele mai bine de două săptămâni femeia nu a anunțat că despre situația ei, nici când a fost depistată pozitiv.

Eleva a intrat în contact cu cei 22 de colegi ai ei, iar alți 33 de copii mai intră în sala de clasa în schimbul al doilea al cursurilor de învățământ. Mai mult, după ore, fetița mergea la un after-school din vecinătatea școlii 56.

Directoarea a transmis, miercuri dimineață, o scrisoare adresată CNSSU, Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, DSP București, Prefecturii Municipiului București, Primăriiei Sector 2, MEC, ISMB și, spre înștiințare, părinților elevilor Școlii 56, potrivit edupedu.ro

Inspectoratul Școlar al Municipiului București spune că eleva a mers la școală până ieri, iar în prezent se află acasă alături de bunici. Direcția de Sănătate Publică din București va testa toată familia în următoarele ore. nspectoratul Școlar al Municipiului București spune că eleva a mers la școală până ieri, iar în prezent se află acasă alături de bunici. Direcția de Sănătate Publică din București va testa toată familia în următoarele ore.

Din 11 martie 2020 toate școlile și grădinițele din România sunt închise până în data de 22 martie, urmând ca perioada să fie prelungită în funcție de gradul de extindere a epidemiei de coronavirus. În tot acest timp, profesorii sfătuiesc copiii să stea în casă. Profesorii sunt sfătuiți de Ministerul Educației și Cercetării din România să contribuie la continuarea procesului de educație prin toate resursele pe care le au la îndemână.

Cum afectează noul coronavirus copiii?

O echipă de medici de la Universitatea Wuhan din China a încercat să studieze modul în care acest virus se răspândește în rândul copiilor. Ei au cercetat situația a nouă bebeluși care fuseseră infectați și au descoperit că în majoritatea cazurilor a fost vorba despre o formă ușoară, iar doi dintre ei veneau din familii unde era cel puțin un bolnav. În cele mai serioase cazuri copiii au avut febră, probleme respiratorii. Niciunul nu a avut complicații severe.

„Copiii se îmbolnăvesc și ei, dar, cel puțin în cazul lor, nu sunt raportate cazuri grave. Unii dintre ei nu au avut niciun simptom de boală”, a declarat comentând studiul Waleed Javaid, director Departamentului de Prevenire și Control al Bolilor Infecțioase din New York.

Copiii ori nu au simptome, ori acestea sunt foarte ușoare, a declarat pentru MedPage Today, Nancy Messonnier, director în cadrul Centrul pentru Control al Bolilor din SUA. Pentru a limita transmisia coronavirusului acolo unde sunt multe cazuri autoritățile ar trebui să închidă școlile, recomandă specialiștii.

Cele mai predispuse persoane la infectarea cu coronavirus sunt cei trecuți de 50 de ani cu boli preexistente cronice, arată datele centralizate până acum.

Dacă acest articol ți s-a părut interesant îți recomandăm să mai citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa