Ajutor de până la 1.200 de lei pentru mamele singure. Ce condiții se cer

TOTUL DESPRE MAME
scris pe
mama-singura-totul-despre-mame
Ajutor de până la 1.200 de lei pentru mamele singure de la Primăria Capitalei

Ajutor pentru mamele singure. Un ajutor social, în valoare de până la 1.200 lei pe lună, se acordă de Primăria Capitalei, pentru familiile monoparentale.

Ajutorul se acorda pentru familia monoparentala al cărei venit net mediu lunar pe membru de familie se situează până la 200 lei inclusiv, și se acordă după cum urmează: 300 lei pentru familia cu un copil, 600 lei pentru familia cu 2 copii, 900 lei pentru familia cu 3 copii si 1200 lei pentru familia cu 4 sau mai multi copii.

Pentru familia monoparentala al carei venit net mediu lunar pe membru de familie se situeaza peste 201 lei si pana la 530 lei inclusiv, se propune ajutarea unui ajutor dupa cum urmeaza: 200 lei pentru familia cu un copil, 400 lei pentru familia cu 2 copii, 600 lei pentru familia cu 3 copii si 800 lei pentru familia cu 4 sau mai multi copii.

Ajutor pentru mamele singure. Justificarea deciziei

„Conform datelor statistice furnizate de catre Directiile Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului de sector, in anul 2017, trimestrul II, figurau ca si beneficiari ai alocatiei pentru sustinerea familiei in Bucuresti un numar de 406 familii. In prezent familiile monoparentale care au venituri pe membru de familie de pana la 530 lei beneficiaza de acordarea unei alocatii pentru sustinerea familiei monoparentale in cuantum de maxim 240 lei, aceasta suma fiind acordata familiilor cu 4 sau mai multi copii. Data fiind aceasta situatie, familiile monoparentale au nevoie de protectie sociala adecvata in vederea ameliorarii continue a calitatii vietii lor, in cadrul familiei, prin implementarea de masuri de reducere a saraciei si izolarii sociale”, se arata in expunerea de motive a proiectului de hotarare.

Detalii despre cum puteți obține acest ajutor pentru familii monoparentale găsiți pe AICI

Ajutor la căsătorie, la naștere și pentru persoanele cu handicap

Consiliul General, la propunerea primarului, a propus acordarea mai multor stimulente si ajutoare (persoane cu handicap, ajutor de casatorie, la nașterea unui copil) acestea estimandu-se ca ar avea un impact bugetar anual de circa 100 milioane de euro, daca toți cei care se încadrează în aceste categorii ar solicita banii.

Primăria Capitalei mai acordă stimulente financiare pentru: 

 

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa