150 de copii din Gorj, părăsiți în aeroport de organizatorul taberei

Theodora Fintescu, redactor
scris pe
Părinții copiilor trebuie să le plătească bitele pentru zborul spre casă
150 de copii au fost abandonați în aeroport de organizatorul taberei

150 de elevi din Gorj, majoritatea minori plecați în tabără în Japonia și SUA, au fost abandonați pe aeroporturi de organizatori și trebuie să se descurce singuri pentru a reveni acasă. Cele două tabere au fost organizate de o asociație fără licență pentru turism, condusă de un profesor din Târgu Jiu care este de negăsit în acest moment.

O parte dintre elevi se întorceau din tabăra desfășurată în SUA, iar la Milano, unde aveau escală, și-au dat seama că organizatorul taberei a dispărut, iar ei nu aveau bilete pentru a-și continua drumul spre România. Părinții le-au plătit biletele, iar o parte dintre copii au ajuns în țară în cursul zilei de ieri. Alții au fost transferați la Viena, pentru a prinde alte zboruri spre casă. La Milano, au fost ajutați de reprezentanții consulatului român.

”Noi, părinții, le-am cumpărat bilete de avion”

Tatăl unui copil de 15 ani, citat de Digi 24, a spus: „Au fost transferaţi. Au plecat de la Milano aseară la Viena. Zborul de America a ajuns de dimineaţă, au stat până seara la opt la Milano şi au plecat la Viena”.

Rodica Popescu, mama unui alt copil, a povestit situația copilului ei: „Când au decolat spre Viena, au primit mesaj că nu vor avea cazare şi trebuie să le cumpărăm bilete spre Bucureşti. Noi, părinţii, le-am cumpărat bilete de avion şi noaptea au petrecut-o în aeroportul din Viena”.

Profesorul și-a închis pagina de Facebook

Unul dintre elevii din tabără, aflat în Japonia, a scris pe Facebook: „Ne-am dat seama că e ceva în neregulă în momentul în care liderul de grup ne-a părăsit, şi-a închis Facebook-ul şi nu a mai răspuns nicăieri. Suntem în jur de 36. Vreo 25 sunt minori”.

Pagina de Facebook a Asociaţiei Young Parteners For Civil Society Development a fost luată cu asalt de părinţi disperaţi, aşa că administratorul a închis-o, după ce a postat un mesaj că toate proiectele asociaţiei sunt momentan suspendate. Soția profesorului care a oraganizat taberele a spus că nu știe nimic despre soțul ei și că nu a mai reușit să ia legătura cu el în ultimele zile. Bărbatul este profesor de istorie, dar în ultimii patru ani a stat acasă, în concedii de paternitate.

Asociația Young Partners For Civil Society Development Association funcționează din 2004 și a fost implicată în peste 200 de proiecte internaționale pentru tineret în Europa. În 2017, asociația a fost sancționată cu 30.000 de lei pentru că desfășura activități specifice unei agenții de turism fără a deține licență de turism.

Îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa