Secom lansează Clinica de Medicină Funcțională și Integrativă Verithera

Theodora Fintescu, redactor

Verithera este amplasată în Enayati Medical City din București și oferă un portofoliu variat de servicii medicale, axat pe terapii complementare celor alopate, pentru susținerea pacienților cu boli cronice.

Secom, una dintre primele companii care a introdus încă din 2002 în România conceptul de medicină integrativă, lansează Clinica de Medicina Funcțională și Integrativă Verithera. Verithera duce la nivelul următor această experiență valoroasă într-o formulă dezvoltată, modernă, eficientizată, oferind un portofoliu divers de servicii medicale și terapii complementare, practicate la standarde înalte.

În prezent, în Clinica Verithera, pacienții au acces la: consultații de medicină funcțională și integrativă, fitoterapie științifică, oxigenoterapie în cameră hiperbară medicală performanta cu efecte benefice inclusiv în recuperarea post COVID-19, ozonoterapie, terapie intravenoasă cu nutrienți, consultații de nutriție și boli metabolice, acupunctură, psihoterapie și health coaching, dar și teste de nutrigenetică și microbiom.

Serviciile medicale si terapiile oferite la clinica Verithera completează și susțin, sigur și eficient, tratamentele alopate urmate deja de pacient, cu beneficii dovedite știintific în multiple afecțiuni”, spune Andrei Ștefăniu, General Manager al clinicii Verithera.

Terapiile complementare oferite la Clinica Verithera ajută mecanismele proprii de vindecare ale organismului, potențează efectele benefice ale tratamentului alopat, îl ajută pe pacient să tolereze mai bine efectele unui tratament mai agresiv, contribuie la o mai bună recuperare în urma unei intervenții chirurgicale sau a unor probleme acute de sănătate, tratează sau ameliorează durerea cronică și îmbunătățesc starea de sănătate fizică și mentală a pacientului.

Echipa Verithera este formată din medici specialiști în recuperare medicală, în diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, psihoterapeuți și alți terapeuți certificați. Aceștia abordează multidisciplinar fiecare pacient, prin colaborare constantă, pentru a oferi soluții de tratament personalizate, bazate atât pe competența profesională, cât și pe relaționări umane, empatice.

Medicii și terapeuții Verithera abordează holistic pacientul, îl analizează ca pe un întreg, luând în considerare toți factorii care îi pot influența starea de sănătate: istoricul medical personal și familial, factorii genetici, dar și emoționali, sociali și de mediu, tratamentele urmate, atitudinea față de boală, regimul alimentar etc – pentru a-i putea apoi prescrie terapii individualizate. În plus, la Verithera, medicul dezvoltă un parteneriat terapeutic cu pacientul, bazat pe empatie și ascultare, care contribuie semnificativ la succesul tratamentului.”, adaugă Andrei Ștefăniu.

Beneficiarii serviciilor medicale și terapiilor complementare oferite de Verithera sunt pacienții care suferă de afecțiuni cronice, putând fi folosite și de către persoanele preocupate de prevenție, care vor sa își mentină o stare bună de sănătate cât mai mult timp.

Tratăm oameni, nu afecțiuni. Acesta este un principiu de bază în medicina funcțională și integrativă, la care ne raportăm în clinica Verithera. De aceea, ne concentrăm pe înțelegerea unicității fiecărui pacient, îi acordăm timp suficient, de calitate pentru anamneză, dar și pentru a înțelege contextul din spatele problemelor sale de sănătate. Credem că ascultarea atenta a pacientului poate fi o parte importantă din însăși soluția medicală la problema lui. Iar pentru noi este important ca pacienții să simtă că sunt pe mâini bune, ascultați și înțeleși” a mai spus Andrei Ștefăniu, General Manager al clinicii Verithera.

Mai multe informații despre medicina funcțională și integrativă, despre serviciile și echipa medicală Verithera, găsiți pe www.verithera.ro.

Detalii despre terapiile Verithera

Terapia cu oxigen hiperbaric sau oxigenoterapia oferită la Clinica Verithera este indicată în multiple afecțiuni: respiratorii, cardiovasculare, circulatorii, pulmonare, neurologice, oftalmologice, oncologice, complicații ale diabetului, arsuri grave, răni, boala de decompresie, precum și în medicina sportiva.

Ministerul Sănătății din România a recunoscut recent, în mod oficial, camerele hiperbare care asigură oxigen la o presiune de cel puțin 2 atmosfere drept dispozitive medicale destinate recuperării pacienților care au rămas cu sechele în urma infecției COVID-19. Clinica de Medicina Funcțională și Integrativa Verithera este dotată cu o cameră hiperbară performantă, de uz medical, care asigură oxigen pur 100% la o presiună constantă de până la 6 atmosfere, garantând astfel efecte terapeutice superioare în protocolul de tratament post COVID-19. Tehnologia aparține producătorului american Perry Baromedical, numărul 1 în SUA și unul dintre cei mai buni producători mondiali de camere hiperbare monoplace (cameră care asigură tratarea individuală a fiecărui pacient).

Ozonoterapia de asemenea disponibilă la clinica Verithera este un tratament bine-cunoscut pentru afecțiuni artro-reumatice ca artrozele, herniile de disc sau lombosciatica, pentru diverse afecțiuni cardiovasculare și diabet, dar și pentru capacitatea sa de a încetini procesul de îmbătrânire.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa