Educația – un lux pe care copiii din medii defavorizate nu și-l permit. Campania „Școala fără pauză” își propune să readucă copiii la școală în această toamnă

Cristina Călin, redactor
școala fără pauză
La centrul de donații „Școala fără pauză” amplasat în parcarea exterioară Băneasa Shopping City vor fi colectate in continuare articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, rechizite.

Cu toții ne dorim un viitor mai bun, iar educația copiilor de azi este una dintre cele mai importante investiții pe care le putem face pentru a crea liderii de mâine.

Vorbim însă de multe ori cu ușurință despre ceea ce ne dorim să construim pentru viitor încât de multe ori uităm să acționăm în prezent. Iar pentru mulți copii din familii fără resurse materiale, lipsa accesului la educație reprezintă o problemă acum. Mai ales în mediul rural, mulți dintre ei odata intrati în vacanță nu se mai întorc la școală.

Dar iși doresc să învețe, păstrează speranța că într-o zi, visurile lor pot deveni realitate. Că în toamna aceasta și pentru ei vă suna clopoțelul să îi cheme la clase și că își vor revedea colegii și pe doamna învățătoare. 

Cum arată poveștile lor?

Alinuta are 6 ani și urmează să meargă în clasa pregătitoare din această toamnă. Locuiește împreună cu cei 2 frați și cei 2 părinți în Novaci, Jud. Giurgiu. Alinuta, se pricepe la câte puțin din toate. Mama spune că o ajută foarte mult în gospodărie și are grijă de mezinul familiei în timp ce ea gătește sau muncește. Denis, fratele cel mare are 12 ani și merge la scoală, însă de multe ori lipsurile se resimt.

“Ceilalți copii au haine care arată bine și în plus penarul lor nu este rupt iar asta mă face să mă întreb dacă mai sunt egal cu ei. Îmi doresc ghiozdan și caiete pentru noul an școală. Am avut tabletă pentru temele online, dar după o lună a trebuit să o dau înapoi pentru că se făcea cu rândul și la un moment dat nu a mai venit rândul meu”.

Alina, 6 ani

Mihai este în clasa a 5-a și locuiește împreună cu mama și cu fratele mai mare. Toți locuiesc într-o cameră, fară geam la fereastră și aproape fară uși în Novaci din Jud. Giurgiu. De când Mihai și-a pierdut tatăl și alti 2 frați, viață lor a devenit o luptă pentru supraviețuire. Au fost situații în care Mihai a ales să-și ajute mama la făcut dopuri pentru sticle că să poată să plătească facturile. „Când mi s-au rupt adidașii nu am fost la școală 5 zile pentru că ceilalți copii râd de mine. Nu am fost conectat online pentru că nu am primit echipament IT de la școală; nu au fost suficiente”. Însă el nu este supărat, consideră că poate alți copii au avut nevoie mai mare.  Mihai își dorește un laptop, rechizite cu ghiozdan și un birou al cărui colț este pregătit de el încă de acum câțiva ani.

Pentru cazuri ca acestea și pentru că nevoia este atât de mare, s-a născut “Școala fără pauză”.

Nu toți copiii au început școala din cauza lipsurilor materiale. Încă îi mai putem ajuta să revină la școală, alături de colegii lor.

Prin intermediul campaniei lansate de Băneasa Shopping City și asociația Banca de Bine, oamenii sunt invitati să doneze lucrurile de care acest copii, mai putin norocoși, au nevoie pentru școală. La centrul de donații „Școala fără pauză” amplasat în parcarea exterioară Băneasa Shopping City vor fi colectate in continuare articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, rechizite și device-uri tehnologice- noi sau uzate – potrivite copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 18 ani. Pana pe 31 octombrie oricine poate merge să doneze, de joi până duminică, între orele 10:00 și 20:00.

Impreuna am colectat pana acum 7 tone de imbracaminte, incaltaminte si rechizite.

Donează și tu până pe 31 octombrie și ajută-i ca visul lor să continue!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa