Fotoliul de alăptare ideal. Care este cea mai potrivită alegere?

TOTUL DESPRE MAME

Alăptarea bebelușului este unul dintre cele mai importante aspecte ale îngrijirii nou-născutului, astfel că alegerea fotoliului de alăptare potrivit este foarte importantă. Datorită designulului, fotoliile de alăptare vor asigura confortul și comoditatea necesare atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș. Îți prezentăm un ghid cuprinzător pentru a te ajuta la alegerea celui mai bun fotoliu de alăptare.

Fotoliul de alăptare

Alegerea unui fotoliu confortabil este importantă pentru confortul mamei și al copilului. Iată câteva caracteristici la care trebuie să fii atent(ă) atunci când alegi fotoliul perfect:

  • Suport pentru coloana vertebrală – fotoliile cu spătarul, tetiera și cotierele cu o formă adecvată ajută la menținerea unei poziții confortabile în timpul alăptării;
  • Suport pentru picioare – utilizarea unui fotoliu în combinație cu un taburet sau un suport pentru picioare va asigura o bună circulație sanguină periferică, contribuind, de asemenea, și la o poziție confortabilă în timpul alăptării. Este una dintre variantele demne de luat în considerare;
  • Perne de sprijin suplimentare – fotoliul de alăptare dotat cu perne de sprijin suplimentare pentru spate, umeri și cap va oferi un confort suplimentar în timpul unei alăptări îndelungate;
  • Spațiu pentru bebeluș – este foarte important ca fotoliul să asigure un spațiu suficient atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș.

Fotoliul Wingback pentru alăptare

Acest tip de fotoliu este un model popular în rândul mamelor care sunt în cautare de confort și eleganță. Modelul wingback (cu „urechi”) va îndeplini cu siguranță toate cerințele. Șezutul adânc, cotierele înalte și spătarul vor oferi un grad ridicat de confort în timpul alăptării. Fotoliul wingback este disponibil cu un suport pentru picioare asortat, ca accesoriu suplimentar, astfel încât să asigure o bună circulație sangvină la nivelul picioarelor.

Fotoliu Wingback Chesterfield + Taburet Wingback

Fotoliul tip balansoar pentru alăptare

Fotoliul tip balansoar pentru alăptare combină confortul, relaxarea și o mișcare liniștitoare, necesare în timpul alăptării. Se știe de multă vreme că legănatul este una dintre cele mai bune modalități de a calma și de a liniști un copil agitat ori care plânge. Datorită funcției de legănare, fotoliul va oferi momentul perfect de relaxare și pentru o mamă obosită, nu doar pentru copilul său. De asemenea, designul atemporal și încântător al fotoliului va conferi o notă elegantă în camera copilului.

Fotoliu-balansoar tip wingback Liberto 2

Pouf

Pouf-urile, cunoscute și sub numele de „beanbags”, reprezintă de asemenea o opțiune interesantă. Datorită formei sale, pouf-ul poate fi ajustat în poziția în care mama dorește să alăpteze. Acesta este foarte popular, datorită adaptabilității la nevoile utilizatorului și a greutății reduse. Pouf-urile îți vor asigura varii posibilități de amenajre a interiorului.

Prețul și opiniile altor părinți

Înainte de a face o alegere finală în privința fotoliului pentru alăptare, o bună practică este analizarea prețurilor disponibile. Cu toate acestea, calitatea și confortul sunt esențiale. De asemenea, analizează opiniile altor părinți ce utilizează deja un anumit model de scaun sau fotoliu. Experiențele lor pot fi o sursă valoroasă de informații.

Așadar, alegerea fotoliului potrivit pentru alăptare are o mare importanță pentru confortul mamei și al copilului. Fie că ești în căutarea unui fotoliu wingback, unui balansoar sau unor alte soluții inovatoare, ține cont întotdeauna de confort, de suportul postural și de estetică. Pe www.mobila24.ro, vei găsi o întreagă gamă de fotolii și scaune potrivite pentru mamele care alăptează.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa