Decembrie, luna cadourilor. Ce cadouri poți cumpăra pentru cei mici (P)

Cristina Călin, redactor
catalog pepco

Luna decembrie este dedicată cadourilor. Cei mai fericiți sunt copiii, care vor primi cadouri cu de Moș Nicolae și Moș Crăciun.

În schimb, părinții nu au o misiune ușoară. Rafturile magazinelor sunt pline cu jucării și cadouri colorate care să atragă atenția copiilor. Alegerea unei jucării nu este ușoară. În loc să-ți arunci banii pe o jucărie care nu se potrivește vârstei copilului mai bine faci o analiză temeinică în prealabil. 

Unul dintre magazinele preferate de mămici este Pepco. În cadrul acestuia poți achiziționa jucării pentru copii de toate vârstele, dar și hăinuțe cu personaje din desene animate. Aici poți găsi însă și obiecte pentru casă și decorațiuni. Deoarece și prețurile sunt accesibile, magazinul a devenit rapid unul dintre preferatele părinților. Pentru a vedea oferta magazinului poți consulta oricând un catalog Pepco online. 

Copiii sunt ființe pure, care se bucură de aproape orice cadou. Cu toate acestea, înainte de a cumpăra o jucărie trebuie să ne asigurăm că nu îi poate pune integritatea în pericol. Probleme mai mari apar la copii sub 7 ani. Jucăriile pentru această categorie de vârstă trebuie să nu conțină elemente care pot să pună în pericol copilul. Astfel, primul lucru la care trebuie să fii atent sunt piesele mici. În special pentru cadouri la copii sub 3 ani. Cei mici au tendința de băga în gură absolut orice. Iar o jucărie din care se desprind piese mici nu este sigură. Acestea pot fi ingerate accidental de copil. 

Jucării, pe categorii de vârstă

În ceea ce privește copiii de 1 an, cele mai bune jucării sunt cele care îi ajută să-și dezvolte abilități motorii. Explorarea senzorială și curiozitatea nemărginită îi ajută pe copii să dezvolte rapid abilități noi. 

Curiozitatea și energia nemărginită îi face pe copiii de 2 ani să facă noi descoperiri. La această vârstă mulți copii învață să manipuleze obiecte în moduri precise. Jucării precum o pușculiță interactivă sau seturi cu piese mari de lego îi va menține ocupați. Iar dacă vrei să le captezi atenția alege orice jucărie specifică vârstei, care se rostogolește, cântă sau luminează.

Copiii de 3 ani încep să știe cine sunt și ce vor. Își folosesc imaginația în moduri mai complexe, astfel că îți recomandăm jucării precum o casă de păpuși cu mai multe etaje, un atelier auto sau o bucătărie pentru copii.

Copiii de patru ani încep să fie mai curioși și au tot mai multe întrebări. Alege jucării și cadouri care îi ajută să descopere răspunsuri. Îți recomandăm să cauți cadouri care să le inspire creativitatea. 

De la vârsta de 5 ani copiii încep să-ți manifeste interesul pentru diverse hobby-uri. La această vârstă ai mult mai multe opțiuni, un instrument muzical de jucărie (chitară, tobe) sau chiar o bicicletă pentru copii. 

Copiii de șase ani își dezvoltă pasiunile și experimentează idei noi. Aceștia pot urma instrucțiunile și pot lucra independenți. Ținând cont de aceste lucruri, poți căuta cadouri de tipul proiectelor și activităților care să-l provoace să fie precis și creativ. 

Copiii de 7 ani au deja abilități de gândire mai complexe. Caută jocuri care să combine strategia și distracția. Poți alege chiar și puzzle-uri pentru avansați sau jocuri de societate. 

Alegerea unui cadou nu este o sarcină ușoară. Asigură-te că varianta aleasă de tine va trece și testul rezistenței în timp și că putea fi folosit o perioadă mai lungă de copil. 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa