De Ziua Pământului, peste 50 de elevi s-au întrecut în proiecte sustenabile la „Science Fair”

Theodora Fintescu, redactor

Cu ocazia Zilei Pământului, Liceul Româno-Finlandez, în parteneriat cu Asociația Femeilor în Inginerie, Știință și Tehnologie (AFIST), a organizat, în data de 22 aprilie 2024, Science Fair, un târg de științe dedicat Zilei Pământului și adresat elevilor de gimnaziu și liceu.

În cadrul târgului, au fost expuse 22 de experimente, realizate de către elevi – amintim printre ele balon comestibil cu heliu, sistem inteligent de reciclare, Vulcan subacvatic, combustibil alternativ, e-compost, panou solar din CD-uri – care au fost anterior selectate din peste 50 de proiecte înscrise.

Juriul, format din reprezentanți AFIST, reprezentanți ai liceului, doamna Adina Pavel, lector al Universității Politehnica din București și alți specialiști în domeniile din aria curriculară științe, au desemnat cele mai inovative proiecte, care au fost premiate cu laptopuri, imprimante 3D și camere foto Instax Mini.

Locul al treilea a fost obținut de proiectul Univers într-o cutie, realizat de către o singură elevă și care a necesitat o desfășurare impresionantă de forțe. Sofia Cruceru, creatoarea proiectului, a spus că cel mai dificil a fost să asambleze și să transporte cutia în care a construit universul imaginat de ea și cel mai mult i-a plăcut să îl decoreze și picteze.

Locul al doilea a fost obținut de proiectul Flora, un sistem inovativ de îngrijire a plantelor, realizat de elevii de clasa a IX-a.

Marele premiu a revenit celor mai mici participanți, trei elevi de la clasa a V-a, cu proiectul Sistem inteligent de reciclare. Aceștia au impresionat juriul cu modul de prezentare, dar și sustenabilitatea proiectului lor.

A existat și un premiu de popularitate, obținut pe baza voturilor publicului și care a revenit proiectului a trei elevi din clasa  a X-a, care au gândit un sistem de sortare a deșeurilor pe două categorii, cu ajutorul culorilor.

“Einstein spunea: “important este să nu te oprești niciodată din a-ți pune întrebări”. Astăzi, la LRF, am reușit să stăm alături de elevii noștri, în cadrul Science Fair, care și-au pus acele întrebări care generează și alte întrebări. Suntem mândri de elevii noștri care au reușit să facă astăzi ȘTIINȚA să strălucească, adeclarat Alina Dumitrache, director al Liceului Româno-Finlandez.

Despre Liceul Româno-Finlandez

Liceul Româno-Finlandez este prima școală care a implementat principiile învățământului finlandez în România.

Proiectul a început în anul 2010 și urmărește să aducă plus-valoare educației din România prin adaptarea metodelor și ideologiei educației finlandeze, care, în momentul de față, este sistemul cel mai performant din mediul educațional european.

Viziunea noastră este să creăm un reper educațional pozitiv și inovativ în România. Păstrând curriculum-ul românesc, dorim să optimizăm rezultatele elevilor noștri prin abordare individualizată, centrată pe elev și să punem în valoare potențialul creativ al fiecărui copil în parte.

Începând cu nivelul preșcolar și până la cel liceal, ne dorim să le oferim elevilor noștri un mediu în care ei să se dezvolte armonios, să-și descopere calitățile și talentele, să-și creeze propriul traseu de învățare și să devină astfel performanți în societatea viitorului.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa