De 24 de ani, Colgate România învață copiii să aibă o igienă orală corectă prin Programul Școlar Colgate

TOTUL DESPRE MAME

Anul acesta, 200.000 de elevi din clasele I-IV din întreaga țară vor fi implicați în acest amplu demers educațional

În luna aprilie, Colgate-Palmolive România a dat startul celei de-a 24-a ediții a Programului Școlar Colgate, un amplu demers educațional prin intermediul căruia elevii din clasele primare învață cele mai importante reguli și sfaturi despre igiena orală. Devenit deja o tradiţie, Programul Școlar Colgate este de fiecare dată o încântare pentru cei mici, îmbinând jocul cu educaţia şi învăţându-i să aibă grijă de sănătatea lor orală. La nivel mondial, peste 800 de milioane de copii din 80 de țări beneficiază de acest program.

În anul 2016, Programul Școlar Colgate, ajuns la cea de-a 24-a ediție,  este derulat în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România și cu școli primare din întreaga țară. În cursul anului 2015 a fost depașită cifra de 5.600.000 de copii implicați în editiile precedente. Numai în primăvara acestui an, aproximativ 51.500 de copii au beneficiat de sfaturile de igienă orală transmise de peste 300 de voluntari de Cruce Roșie. Pentru prima dată, Programul Școlar Colgate ajunge şi în oraşele mici sau în zone rurale izolate din Ilfov, Prahova, Mureş, Hunedoara, Suceava, Bacău, Constanţa, precum şi în scoli din sectorul 5 din București. Aproximativ 50% din copiii implicați în program anul acesta sunt din mediul rural sau orașe mici.

Cu sprijinul filialelor de Cruce Roșie din țară, Colgate va ajunge în alte 17 judeţe în faza următoare din septembrie, la alți 95.000 de copii, ajutându-i să îşi îmbunătăţească obiceiurile de igiena orală şi, implicit, stilul de viaţă.

Pe tot parcursul anului, un total de 200.000 de elevi din clasele 0-IV vor beneficia de acest amplu demers preventiv și educațional în ceea ce privește igiena orală, în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România precum și cu medici stomatologi sau studenți la stomatologie.

În cadrul lecțiilor de igienă orală, copiii primesc sfaturi utile privind igiena orală și descoperă într-o manieră ludică universul zâmbetelor sănătoase cu ajutorul filmului educațional al Programului Școlar Colgate. Doctorul Măseluță, protagonistul filmului și mascota Programului Școlar Colgate, luptă împreună cu Supereroii dinților sănătoși împotriva inamicilor dinților – dulciurile și placa bacteriană – și îi învață pe cei mici cum cariile pot fi prevenite prin respectarea unor reguli simple de igienă orală: periajul dinților de două ori pe zi timp de două minute, schimbarea periuței de dinți la fiecare trei luni de zile, vizite de două ori pe an la medicul stomatolog chiar în lipsa problemelor și adoptarea unei diete echilibrate.

Acțiunea este completată de exemplificarea tehnicii corecte de periaj dentar cu ajutorul modelului demonstrativ, toți copiii prezenți fiind direct implicaţi în acest proces interactiv.

La finalul lecției, copiii primesc toate „instrumentele” necesare pentru a-și îngriji dinții în fiecare zi: produsele de bază pentru îngrijirea dinților, pasta de dinți și periuța, un pliant cu sfaturi pentru părinți și un calendar pentru însemnarea periajului zilnic, oferite de Colgate România.

Programul Şcolar Colgate©

Parte integrantă a iniţiativei globale Colgate© Bright Smiles, Bright Futures™, Programul Şcolar Colgate© a ajuns la 24 de ediţii în România.

În perioada 1993 – 2016, Colgate a transmis cu succes mesaje educaţionale şi a oferit mostre gratuite de produse de îngrijire orală unui număr de peste 5.600.000 de copii, la care se vor adăuga anul acesta aproximativ 200.000 de elevi din şcolile de pe întreg teritoriul ţării, atât din mediul urban, cât şi din mediul rural.

Colgate a sprijinit de-a lungul anilor diverse proiecte de educaţie orală destinate copiilor precum: „Special Smiles”, „Micii sanitari”, „Periuţa fermecată” sau „Docteurs sourire”, dar și activități ale studenţilor stomatologi din țară.

Colgate-Palmolive România se implică activ şi investeşte anual într-o serie de programe educaţionale adresate publicului larg, în care sunt implicate mediile universitare şi profesionale medicale, toate având ca scop îmbunătăţirea parametrilor sănătăţii orale pentru populaţia din România.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa