Cum alegem cosmeticele pentru copii

TOTUL DESPRE MAME

Suntem martorii unei adevărate expansiuni a pieței cosmetice, invadată de diferite produse pentru îngrijirea pielii. Dar când vine vorba să alegem un produs cosmetic pentru curățarea și îngrijirea pielii copiilor noștri, trebuie să fim cu ochii în patru.

Există numeroase substanțe chimice toxice în produsele cosmetice despre care este dovedit clinic că pot cauza cancer, tumori, iritații sau alte afecțiuni dermatologice. Deoarece pielea noastră absoarbe cca. 60% din substanțele conținute de produsele pe care le aplicăm direct pe piele, o alternativă sănătoasă vine din partea cosmeticelor BIO, mai ales atunci când alegem aceste produse pentru îngrijirea pielii bebelușilor și copiilor. Brandul Naturys are în portofoliu produse cosmetice profesionale 100% naturale, certificate BIO, dedicate îngrijirii pielii feței și corpului. Unul dintre produsele ideale pentru realizarea unui masaj prelungit, chiar și în cazul bebelușilor.

Produsele cosmetice BIO trebuie să fie certificate de către un organism de certificare, care își desfășoară activitatea în conformitate cu normele europene. Câteva din aceste organisme sunt ICEA din Italia, Soil Association din UK și Ecocert din Franța. Sigla “certificat organic” trebuie să fie prezentă pe ambalajul produsului cosmetic iar acest lucru garantează că toate ingredientele din componența produsului cosmetic au fost certificate de către instituția autorizată. Toate produsele Naturys sunt certificate de către ICEA ca fiind organice. Certificarea ICEA garantează protecția sănătății oamenilor și a mediului înconjurător.

Trebuie să ne ferim de cuvântul “natural” prezent pe ambalajul multor produse care, de cele mai multe ori, nu este un termen de încredere. Deoarece producătorii de produse cosmetice au la dispoziție o lege mult prea permisivă când vine vorba de termenul “natural”, ei nu se sfiesc să-l adauge pe produsele care conțin foarte multe ingrediente sintetice la bază. Degeaba un produs conține un ingredient sau două provenite din culturi ecologice, dacă restul formulei are la bază aditivi chimici. În cazul Naturys, toate produsele au la bază 100% ingrediente naturale.

Ca să fim siguri că un produs este organic, trebuie să învățam cum să citim corect eticheta produsului. Trebuie să evităm ingredientele precum: formaldehidă, 1.4-dioxan, SLES și SLS, conservanții sintetici ca Parabenii și Imidazolidinyl urea, alcoolul sintetic, uleiul mineral și derivatele sale, parfumurile sintetice și alte ingrediente sintetice care cauzează cancer și alte alergii cutanate și care deshidratează pielea. Produsele Naturys nu conțin conservanți chimici, uleiuri minerale sau parfum. Formulele Naturys au la bază doar ingrediente de origine naturală, sunt 100% certificate BIO, au în compoziție extracte pure obținute fără solvenți, nu conțin coloranți iar parfumurile discrete sunt date de uleiurile esențiale vegetale.

Să nu uităm că bebelușii și copiii sunt mult mai sensibili decât adulții, iar organismul lor fragil nu poate elimina toxinele prea ușor.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa