Comunicat de presă:Tech4Kids, prima expoziție interactivă de tehnologie pentru preșcolari!

TOTUL DESPRE MAME

Grădinița Teko Kindergarten organizează, în weekendul 14-15 mai, Tech4Kids, prima expoziție interactivă de tehnologie pentru preșcolari, care va avea loc în incinta hotelului Caro în intervalul 10:00-18:00.

Tech4Kids se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între trei și șase ani și înseamnă două zile de distracție în timpul cărora cei mici pot participa la peste 40 de activități practice cu 100 de tehnologii diferite. Participarea la eveniment, la care sunt așteptați peste 1.000 de părinți și copii, este gratuită și se face pe baza înscrierii pe site-ul www.myteko.com/tech4kids.

Prima expoziție interactivă de tehnologie pentru preșcolari include cinci zone în care copiii vor interacționa cu tehnologia, în toate formele ei: The Workshop Area, The Free Play Area, The Do It Yourself Area, The Testing Area și The Expo Area, iar printre „vedetele” Tech4Kids se numără roboții Dash & Dot, Ozobot, Osmo, BB8 și Makey Makey, dar și gadgetul Google Cardboard.

The Workshop Area

În cadrul workshopurilor care vor fi susținute în The Workshop Area, cei mici vor fi provocați să monteze și să programeze roboți, să construiască circuite, să experimenteze ochelari de realitate virtuală și să descifreze puzzle-uri 3D.

The Free Play Area

Copiii vor fi încântați să descopere playgroundurile interactive ale The Free Play Area, unde vor putea, cu ajutorul unor cărămizi de mărime naturală, să facă o construcție 3D, și unde vor avea ocazia să testeze un circuit pitagoreic și să meargă pe apă într-un bazin non-newtonian.

The Do It Yourself Area

The Do It Yourself Area este o zonă de bricolaj creativ, în cadrul căreia cei mici își vor construi singuri o jucărie pe care o vor lua acasă: mai întâi, vor primi kituri cu piese, apoi vor șlefui lemnul și vor folosi bormașina, după care vor intra în marea aventură a personalizării!

The Testing Area

Și Testing Area este tot o zonă de bricolaj, dar una cu totul și cu totul specială, unde copiii vor crea piese care, unite, vor forma o construcție uriașă! La finalul celor două zile de Tech4Kids, construcția rezultată va fi amplasată în centrul expoziției.

The Expo Area

The Expo Area este o zonă de experimentare și de informare despre gadgeturi, device-uri educaționale, drone, imprimante 3D și multe alte aplicații care le vor permite celor mici să interacționeze cu tehnologia într-un mod distractiv.

Despre Teko Kindergarten

Teko Kindergarten a fost deschisă în toamna anului 2015 și este prima grădiniță tech din România. Situată în zona de Nord a Capitalei (Drumul Eugen Brote, numărul 29-31), este locul în care copiii între doi ani și jumătate și cinci ani iau prima dată contact cu tehnologia, într-un mod smart și echilibrat.

Tehnologia, la Teko Kindergarten, nu se rezumă doar la telefoane, tablete și laptopuri, ci explică „De ce?”-ul din spatele lucrurilor pe care copiii le folosesc în mod obișnuit: de la scripete la circuit electric, de la pompa cu apă la ventilator, de la robinet la robot. Învățarea se face prin educație experiențială, iar sistemul a fost gândit de specialiștii în educație care lucrează la grădiniță. Indiferent de cariera pe care o vor avea, activitățile de la Teko Kindergaten îi ajută pe cei mici să aibă o gândire logică și structurată.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa