Comunicat de presă: Liceul Internațional Avenor oferă șase burse pentru liceu

TOTUL DESPRE MAME

Liceul Internațional Avenor, acreditat Cambridge, a dat startul înscrierilor pentru anul școlar 2016 – 2017. Și în acest an, Avenor oferă șase burse de studiu, care acoperă între 25 și 100% din valoarea costurilor taxei de școlarizare pe durata celor patru ani de liceu.

Printre criteriile obligatorii pe care trebuie să le îndeplinească elevii de 14 și 15 ani care vor să se califice pentru una dintre cele șase burse acordate de Liceul Internațional Avenor se numără certificatul de limbă engleză FCE (sau echivalent), media 9,50 în ultimii doi ani de studiu, locul I sau II la concursuri municipale și locurile I, II sau III la concursuri naționale și nota 10 la purtare. Totodată, elevii trebuie să susțină și un examen la limba engleză și la matematică și să demonstreze că au luat parte la activități extra-curriculare, cum sunt voluntariatul și implicarea socială.

Avenor îi pregătește pe copii pentru acele meserii care nu s-au inventat încă

Liceul Internațional Avenor își propune să dezvolte gândirea antreprenorială și acele calități care le vor oferi elevilor resursele necesare pentru a fi lideri în profesiile pe care și le vor alege, chiar și pentru meserii care nu au fost inventate încă. Dincolo de zona academică, cursuri precum Enterprise, Global Perspective sau Community Service îi ajută să aprofundeze o serie de abilități esențiale, precum spiritul de inițiativă și de implicare, luarea de decizii, asumarea greșelilor, crearea și întreținerea de relații personale și profesionale.

Modulele sunt acreditate de Cambridge International Examinations – una dintre cele mai importante instituții internaționale din domeniul educației, iar echipa care predă la Liceul Internațional Avenor este formată din profesori britanici și din profesori români care au experiență didactică în afara țării sau care au predat în cadrul altor școli internaționale din România. De altfel, majoritatea elevilor de liceu înscriși la Avenor au deja în plan să-și continue studiile în afară, iar printre universitățile de renume la care își doresc să fie admiși se numără Oxford și Cambridge.

O parte esențială a sistemului internațional Cambridge este legată de procesul de învățare. Evaluăm, așadar, modul în care se produce învățarea, iar efectul este unul care nu poate decât să ne bucure: liceenii s-au obișnuit să-și asume responsabilitatea pentru cum aleg să învețe. Ce apreciază ei cel mai mult la Avenor este că nu sunt obligați să memoreze informații, ci că, în schimb, primesc instrumentele de care au nevoie ca să analizeze și să evalueze corect ceea ce află”, a declarat Denise Trickett, directorul Liceului International Avenor.

Mai multe informații despre liceu, curriculum și procesul de admitere pot fi găsite pe http://www.avenor.ro/.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa