Trusa de urgență care mă ajută să stau relaxată!

Theodora Fintescu, redactor
Nimic nu e mai important decât un copil decât libertatea de a se juca în voie, știind că mama și tata au soluții potrivite pentru orice li s-ar putea întâmpla.

Am fost un copil năzdrăvan, cu o copilărie ca la carte în spatele blocului: ieșeam dimineața din casă, reveneam când mă striga mama la masă, ieșeam din nou și mă întorceam seara, epuizată, pentru cină și somn. Eram prima la campionatele de dat în leagăn ”până la bară”, prima la cățărat pe garduri și la competiția de mers în mâini pe bara de covoare.

Nu era zi să nu mă julesc și nu era zi ca unul dintre noi, mai viteaz, să nu se lovească atât de tare încât să fie însoțit de tot șirul de copii până la ușa apartamentului, lăsând dâre de sânge, în timp ce corul striga ”Doamna mama lui X, lui X îi curge sângeeee!”.

Acest articol conține prezentare de produs!

Durerile au trecut, amintirile au rămas

Eram veșnic julită în coate și genunchi, veșnic certată de ai mei că sunt împiedicată și îmi distrug nu doar mâinile și picioarele, ci și hainele. Din toate aventurile mele în spatele blocului, au rămas acum amintirile. Nu îmi amintesc deloc cât de tare m-a durut când am căzut din leagănul de fier și acesta m-a lovit direct în cap, nici cum am suferit când, dându-mă cu bicicleta din vârful unui deal, am zburat efectiv printre coarnele ghidonului și am ajuns acasă plină de răni. Nici durerea rănilor de pe burtă când, sărind dintr-un păr să nu mă prindă vecinul bunicii la furat, m-am agățat în ramuri, care mi-au sfâșiat nu doar tricoul, ci și pielea.

Ceea ce îmi amintesc, în schimb, este distracția, libertatea maximă, solidaritatea copiilor când unul dintre noi era în suferință și mâna blândă a tatei, când îmi curăța cu tifon umed rană cu rană.

Copiii mei, campioni la julituri

Copiii mei trăiesc o copilărie mult diferită față de a mea. Pe de o parte, mă bucur, pentru că au parte de mult mai multe surse de distracție și dezvoltare față de mine. Pe de altă parte, mă întristează faptul că nu le voi putea oferi niciodată libertatea de explorare în aer liber pe care am avut-o eu și joaca liberă, nesupravegheată, cu toate beneficiile ei. Nu își petrec vacanțele afară de dimineața până seara, dar merg în parc aproape zilnic. Iar acolo, la fel ca mama lor, sunt campioni. La cățărat, la dat în leagăn până suuus, la alergat și pedalat. Și, da, și la împiedicat, lovit, julit, spart buza și capul, ca orice campion care se respectă.

Cu antidotul potrivit în trusa de urgențe, copiii pot zburda în voie

Și dacă eu fugeam în casă cu alaiul de copii după mine și sângele șiroind, ei aleargă direct la rucsacul meu, unde am mica mea trusă de urgență, din care nu lipsesc următoarele: feșe sterile, leucoplast, betadină și Flamozil Kids pentru tratamentul rănilor provocate de căzături, tăieturi, arsuri, eritem solar (cutia conține și 5 plasturi cu design simpatic). Flamozil Kids este un gel hidrocoloidal, indicat în tratarea oricărui tip de rană, care acționează în felul următor: se aplică pe rana deschisă, pe care o închide rapid, iar datorită compoziției previne apariția infecțiilor, diminuează durerea și reduce riscul apariției cicatricilor. Mai mult, nu conține parabeni, închide rapid rana, nu irită și nu ustură. Iar avantajul acesta îi face pe ai mei să fie foarte cooperanți atunci când avem de îngrijit o rană.

Flamozil pentru toată familia

Și pentru că efectul asupra rănilor copiilor a fost de-a dreptul uimitor, acasă avem toată gama Flamozil, adică Flamozil Tub și Flamozil Spray, fiind acoperiți astfel, cu o singură gamă, pentru toate tipurile de răni, atât ale adulților, cât și ale copiilor. Pentru accidente casnice (arsuri, tăieturi), ne bazăm pe Flamozil tub 50 gr, iar pentru bunici folosim Flamozil Spray, excelent pentru cei care se confruntă cu răni cronice (escare, picior diabetic, ulcer varicos). Pentru refacerea stocului, trebuie să știți că produsele sunt disponibile în farmacii.

 

 

Mamele din ziua de azi sunt semnificativ mai prevăzătoare față de mamele de altă dată. O fi mai bine? O fi mai rău? Nu știu. Eu încerc să mă situez la mijloc, pentru că știu cât de important este pentru copii să fie liberi să se joace, să alerge, să se cațere, să experimenteze. În același timp, sunt conștientă că rănile neîngrijite , chiar și atunci când par superficiale, se pot infecta și pot duce la complicații, așa că prefer să am în trusa de urgență exact antidotul potrivit.

 

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa