Campionii sănătății aleargă pentru terapia copiilor cu autism

TOTUL DESPRE MAME
campionii sănătății

După 2 ani de pandemie, în care sedentarismul și creșterea în greutate a copiilor a atins cote alarmante, Crosurile pentru copii și părinți Campionii Sănătății reîncep cursa către sănătate, în parcul Al Ioan Cuza, din București, sâmbătă, 14 mai, de la ora 10:00. Copiii legați de mâna părinților vor alerga pentru a strânge fonduri atât de necesare copiilor cu autism, din Asociația Autism Voice.

Peste 10.000 de părinți și copii au alergat încă din anul 2010 în Crosurile pentru copii și părinți Campionii Sănătății, eveniment organizat de Asociațiile EMOVERE, Elite Running și RO CLUB MARATON. Anul acesta s-a alăturat organizatorilor Asociația Autism Voice, prima asociație specializată în recuperarea copiilor cu autism, care a introdus în România posibilitatea formării specializate ABA a terapeuților.

Pentru cei 400 de copii cu autism ai Autism Voice terapia este vitală. Pentru a oferi o șansă acestor copii fiecare cuplu înscris în cursele Campionii sănătății este invitat să doneze 30 lei, primind în schimb medalie și diplomă de Campion al sănătății, mere sănătoase și încurajări de la public și fetițele Irinuca, simbolul asociației EMOVERE.

Aflate la cea de a XII – a ediție Crosurile pentru copii și părinți Campionii Sănătății vor avea loc în Parcul Al Ioan Cuza din București, la intrarea de la intersecția străzilor Baba Novac și Câmpia Libertății, în spatele statuii lui Al. Ioan Cuza, pe aleea principala.

Întrecerile vor avea starturi separate, în funcție de vârstă copilului:

  • copii cu vârste cuprinse între 2 – 3 ani fete/băieți
  • copii cu vârste cuprinse între 4 – 5 ani fete/băieți
  • copii cu vârste cuprinse între 6 – 8 ani fete/băieți
  • copii cu vârste cuprinse între 9 – 11 ani fete/băieți

În pauza dintre curse și premiere copiii vor avea parte de un spectacol de teatru cu Doamna Măr și păpușa Irinuca, de un moment de dans și muzică pe gustul lor cântată de copiii de la Contrapunct, de sport și joacă cu actorii trupei Coloricii și de poze cu Domnul Porumb, prietenul celor mici, totul fiind gratuit.

Înscrieri în curse se pot face aici

Evenimentul are loc cu sprijinul Primăriei Sectorului 3 București și Itsy Bitsy FM.

Parteneri: Bonduellle, Wind Discovery, Froopt, La Fântâna, BS Prinț, Eisberg România. 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa