4 secrete despre ce înseamnă să slăbești sănătos

TOTUL DESPRE MAME

Mii de oameni care își doresc să fie mai supli caută soluția minune care să îi ajute să dea jos rapid kilogramele în plus. Și dacă nu apelează la pastile, apelează de multe ori la cure de slăbire care promit pierderea a câteva kilograme bune. Însă, adevărata provocare este să știi să slăbești sănătos.

Mulți dintre noi au ținut astfel de cure de slăbire. Dar cât de mult au durat rezultatele obținute?

De obicei, în prima săptămână de dietă încântarea pe cântar este maximă. Poți slăbi până la 4 kilograme fără să te înfometezi. Pe asta mizează și aceste diete. Însă peste jumătate din această greutate o reprezintă apa reținută de țesuturi și reziduurile din tractul intestinal. Așa că imediat ce revenim la alimentația de dinainte, kilogramele revin și ele.

A slăbi sănătos înseamnă să slăbești din grăsime, nu să elimini apa și să pierzi masă musculară. Iar multe dintre aceste diete nu urmăresc decât rezultatul pe cântar. Desigur că și acesta este important, dar și mai importantă este sănătatea noastră. Să slăbești din grăsime înseamnă să ai o alimentație echilibrată și să nu te înfometezi. Asta pentru că pe lângă faptul că înfometarea nu funcționează pe termen lung, ea arde mușchii.

Mulți dintre noi credem că slăbitul ține doar de alimentație dar de cele mai multe ori el este o provocare pe mai multe planuri: mental, fizic, emoțional și spiritual. Slăbitul este de cele mai multe ori doar factorul declanșator de care avem nevoie pentru a scăpa de obiceiurile care ne îmbolnăvesc.

Iar când spui dietă te gândești la ceva pe termen scurt, un regim restrictiv pe care îl respecți o perioadă de timp, după care revii la vechile obiceiuri. Dar ți-ai pus vreodată întrebarea că tocmai aceste obiceiuri ți-au adus kilogramele în plus? Că de fapt nu dieta este soluția ci o schimbare a stilului tău de viață?

Secretul nr. 1: Să știi cum să mănânci orice fără să te îngrași

Într-adevăr, ne ajută foarte mult să știm ce, când, cum și în ce combinație să mâncăm. Este primul pas către o viață sănătoasă. Ne ajută să știm ce alimente sunt de calitate și care îi sunt realmente de folos organismului nostru. Cum facem distincția între caloriile bune, care ne dau energie și ne ajută să funcționăm la capacitate maximă pe parcursul zilei și care sunt caloriile rele care de multe ori ne fură vitaminele și mineralele din corp. Ne ajută să știm cum să ne organizăm și să aflăm trucuri pe care să le aplicăm în funcție de situație.

Secretul nr. 2: Să faci minimum de efort cu maximum de rezultate

De asemenea, o viață sănătoasă include mișcarea. Corpul nostru este făcut să se miște, iar lipsa de mișcare îl dereglează. Activitatea fizică este un factor esențial în procesul de detoxifiere a organismului dar și un antidepresiv ieftin și natural.

Mulți dintre noi nu reușim să integrăm mișcarea în viața noastră de zi cu zi din diferite motive. Dar odată ce începem să facem acest lucru, totul ajunge să meargă de la sine. Este ca o mașină pe care trebuie doar să o pornești și să-i dai drumul la vale. Odată ce ai început să faci mișcare, organismul tău va continua în mod natural să-ți ceară să continui.

Secretul nr.3: Să știi cum să-ți controlezi emoțiile fără să le reprimi

Dar nu numai mișcarea și dieta sunt importante în procesul de slăbit sau de menținere, ci și emoțiile pe care le trăim zi de zi, acasă sau la serviciu. Mulți dintre noi ajungem acasă după o zi proastă la serviciu și ne recompensăm cu ceva bun. Este cât se poate de firesc, este un comportament pe care l-am testat de-a lungul vremii și care a produs efecte: de fiecare dată ne-am simțit mai bine. Așadar mecanismul este unul bun, dar comportamentul nu este cel de dorit, având în vedere că în timp duce la acumularea de kilograme. Cheia nu este să-ți reprimi emoțiile, ci să înveți să le accepți și să nu le mai lași să te domine.

Secretul nr. 4: Să îți găsești motivația care te ridică din pat în fiecare dimineață

O altă componentă importantă a procesului de slăbit dar și a unei vieți sănătoase o reprezintă spiritualitatea, modul în care înțelegem și dăm sens vieții noastre. Atunci când nu știi încotro vrei să te îndrepți este ca și cum te-ai urca într-un taxi și nu i-ai spune unde să te ducă. Totodată, eforturile pe care le depunem într-o direcție sau alta nu se pot susține pe termen lung decât dacă avem un „de ce” puternic în spatele lor, o motivație care să ne facă să ne ridicăm din pat în fiecare dimineață.

Un program complet de nutrție

Odată ce ai gustat din această transformare, odată ce ai pornit motorul schimbării, acesta continuă să meargă și să producă lucruri din ce în ce mai bune. Important este să-i găsești cheia potrivită. Iar această cheie ți-o oferim la KiloStop Total Transformation Retreat, un concept nou și original, ce poartă semnătura Clinicii de Nutriție KiloStop. Este primul program intensiv de nutriție ce îți va oferi o experiență completă și complexă. Este o ocazie unică de a-ți schimba viața.

Este vorba despre un program de 7 zile  conceput special pentru 4 coordonate: nutriție, activitate fizică, emoții și spiritualitate, în care vei afla tot ce e mai bun de la cei mai buni. Vei învăța și vei experimenta în fiecare zi. Noi venim cu expertiza în cele patru coordonate, tu vii cu expertiza în ceea ce privește viața ta, pentru a alege ceea ce ți se potrivește și a duce aceste lucruri mai departe în familia ta.

În cele 7 zile vei avea parte de 50 de ore de training în compania a 4 traineri cu peste 10 ani de experiență în domeniul lor de activitate. Vei urma un program de nutriție personalizat și te vei bucura de coaching 1:1 cu trainerii din retreat dar și de coaching de grup, unde vei învăța multiple tehnici de relaxare și de reducere a stresului. Vei avea la îndemână exerciții și simulări care îți vor da posibilitatea să găsești resurse în interiorul tău!

Vei experimenta ce înseamnă viața fără dietă și cum să mănânci orice fără să ai probleme cu greutatea. Vei găsi puterea să integrezi mișcarea în viața de zi cu zi și să te simți ca la 20 de ani!

Îți vei descoperi adevărata motivație și vei învăța cum să preiei controlul asupra emoțiilor cate te pun în dificultate. Îți vei construi propriul nucleu de suport pentru o transformare ce va dura o viață. Vei gusta din schimbare așa cum nu ai făcut-o niciodată.

Te gândești să participi la KiloStop Total Transformation Retreat? Poți afla ce presupune chiar de la cei care au participat.

Te așteptăm și pe tine în perioada 21-27 mai 2017, într-un cadru superb, situat în mijlocul naturii, în sudul județului Vâlcea, în satul Oveselu, comuna Măciuca, la Complexul turistic Forest Retreat & Spa.

Și asta nu este tot! Pentru că ești o mămică grijulie, care își dorește tot ce e mai bun pentru ea și familia ei, avem pentru tine un voucher special, cu o reducere de 50% din prețul integral al retreatului.

Intră acum pe KiloStop Total Transformation Retreat, introdu codul TDMAME50 și rezervă-ți locul la jumătate de preț!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa