Vlad Pop urcă pe Kilimanjaro pentru a sprijini eucația copiilor cu cancer. Povestea unei foste paciente, acum studentă la Medicină

Theodora Fintescu, redactor
scris pe

Pe 26 august Vlad Pop pleacă de pe Aeroportul Henri Coandă spre Tanzania pentru a urcă pe Kilimanjaro (5.895 m) cel mai înalt munte al Africii – pentru copiii Magic(i) pentru a putea continuă să ofere cele 200 de Burse Educaționale MagicEDU și anul următor. Pe 2 septembrie, va pune steagul din tabăra MagiCAMP pe Vf. Uhuru și alături de voi toți să ducă mesajul de speranța acolo sus.

Împărtășim cu voi o poveste magică, cea a lui Angi, unul dintre cei 200 de copii pentru care Vlad aleargă. De mică a fost pasionată de chimie, biologie, matematică și fizică. A participat la concursuri și olimpiade, iar învățatul în plus la materiile astea  nu i-a fost niciodată corvoadă, ci relaxare și bucurie – chiar și în chinuitoarele luni petrecute în spital.

Angi este o superbă și sclipitoare domnișoară magică, beneficiar MagicEDU și proaspătă studentă la Medicină, în Marea Britanie.

”Visul meu este să particip la îmbunătățirea chimioterapiei actuale, așa că am căutat facultățile de top din Anglia, care organizează programe de cercetare medicală. Astfel, cu multă perseverență, pasiune și sprijinul părinților, am reușit să obțîn o bursă la medicină, în Marea Britanie. Cred cu tărie că primul pas pentru a ajută cu adevărat lumea din jurul nostru este de a lupta pentru educație”. Cândva, niște copii magici vor fi tratați cu chimioterapii miraculoase, la descoperirea cărora va fi contribuit și o domnișoară magică, pe nume Angi – așa se închide cercul magiei. 

Însoțit de Manasseh Mbise, Vlad va porni pe 28 august din tabăra Umbwe situată la 1800 m spre poartă Umbwe 2.850 m. Traseul este de 11 km și se parcurge în aproximativ 4 ore prin junglă. De acolo se vor îndrepta spre tabăra Barranco (3.900 m) și au de parcurs 6,3 km, în mai puțîn de 4 ore. În ziua următoare vor urcă de la Barranco spre Karanga (3995 m) și au de parcurs o distanță de 5.3 km în mai puțîn de 3 ore. În ziua 4 vor ajunge în tabăra Barafu (4.673 m) după 3.9 km, iar la ora 23:00 vor porni spre summit pe traseul de 4.9 km. Dacă Kilimnajaro va fi bun, pe 2 septembrie la ora 7:00 dimineață Vlad va ridică steagul copiilor Magic pe vârful Uhuru (5895 m). După câteva minute vor cobora la tabăra Mweka 3.100 m și apoi spre tabăra Umbwe 2.900 m.

Dacă povestea lui Vlad va inspiră puteți să întindeti o mână de ajutor copiilor pe Galantom: https://galantom.ro/fundraising_pages/view?id=26731&organization_subdomain=magicamp sau puteți trimite un SMS, la 8844, cu mesajul BURSĂ (2 euro/lună)

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa