Neglijență la grădiniță. O fetiță de 2 ani, cu insuficiență respiratorie, ignorată de personal

Theodora Fintescu, redactor
scris pe
neglijență la grădiniță

Părinții a două fetițe gemene de 2 ani și 5 luni au sesizat Poliția în data de 2 octombrie 2023 după ce una dintre fetițe, aflată în insuficiență respiratorie, a fost ignorată ore în șir de personalul grădiniței.

Lorena Constantin, mama gemenelor, a povestit, într-o postare pe Facebook, că în ziua respectivă, după grădiniță, fetița a fost dusă direct la spital, unde a și fost internată. Copiii au fost preluați de la grădiniță de prietenul mamei, în jurul orei 18.00, iar starea micuței era vizibil alterată. „Pe una dintre fete a primit-o direct în brațe, spunându-i-se că aceasta de abia s-a trezit în momentul preluării, ceea ce este foarte ciudat pentru ea. Atunci a constatat că are respirația rapidă și sacadată, că nu poate să stea în picioare și abia ține ochii deschisi. Am ajuns cu ea la camera de gardă, unde medicii au constatat că se afla în insuficiență respiratorie, i-au dat oxigen și aerosoli cu ventolin din 20 in 20 minute și au internat-o în spital”, povestește Lorena Constantin.

Mama a solicita acces la înregistrările video ale grădiniței și a constatat că la ora 15.30 fetița se târa cu greu pe jos dintr-un loc în altul, iar de la 16.10 și până la 17.45, când a fost preluată, a zăcut pe jos, fără ca cele patru angajate ale grădiniței care se aflau acolo să verifice ce se întâmplă cu cea mică.

Părinții au cerut explicații de la fondatoarea grădiniței, care nu le-a oferit însă un răspuns, iar ulterior au contactat Poliția. „Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 20 Poliţie a fost sesizată de către un bărbat, cu privire la faptul că, în data de 22 septembrie 2023, după ce a preluat-o pe fiica sa, minoră, în vârstă de doi ani şi cinci luni, de la o grădiniţă din Sectorul 6, la care este înscrisă, a constatat ca aceasta este într-o stare precară de sănătate. Cercetările au fost preluate de către Serviciul Siguranţa Şcolară, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neglijenţă în serviciu”, a transmis Poliţia Capitalei.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa