Smart home pentru familii: griji mai puține, facturi mai mici

Sistemele inteligente permit automatizări care reduc la maximum risipa.

Theodora Fintescu, redactor
lumina inteligenta
Când tehnologia îți dă o mână de ajutor, îți rămâne suficient timp să te dedici activităților care contează cu adevărat.

Când ești părinte, grijile fac parte din viața de zi cu zi. Rareori ai parte de zile fără provocări în familie, pentru că cei mici știu să te țină în priză, iar acest lucru este aproape imposibil de controlat. Ceea ce poți însă controla sunt acele aspecte ce țin de organizarea și funcționarea casei, care îți iau responsabilități și griji de pe umeri și îți permit să te concentrezi pe îngrijirea copiilor și timpul de calitate petrecut cu ei și cu partenerul de viață.

Acest articol face parte din categoria conținut sponsorizat.

Să-ți trezești dimineața copilul cu muzica lui preferată auzindu-se în surdină, să intri în sufragerie cu cafeaua în mână, iar TV-ul să pornească pe postul preferat, să știi că lumina la baie se închide fără ca tu să stai cu gura pe cel mic, să controlezi de la serviciu, cu un click, aparatura, sistemul de încălzire și cel de securitate de acasă, să știi că, atunci când se apropie ora de somn a copilului, intensitatea luminilor din casă începe să se reducă, iar temperatura din camera lui se ajustează pentru a-i asigura un somn de calitate- toate acestea pot părea un lux și vis îndepărtat. Însă reprezintă realitatea zilelor noastre, pentru că tehnologia a ajuns atât de departe încât e foarte simplu să ai o casă „smart”, în care toate nevoile de organizare și funcționare sunt automatizate și sincronizate, la un click distanță, pentru a-ți face viața mai ușoară și mai frumoasă.

Elimini risipa de resurse și ai facturi mai mici

O casă smart e o casă în care în care îți permiți să uiți de o serie de griji: grija că ai lăsat fierul de călcat în priză sau ușa deschisă, grija că ai uitat să reduci căldura când ai plecat de acasă, grija că se vor usca plantele și gazonul pentru că nu ai timp să le uzi, grija că au rămas lumini aprinse peste zi, că ibricul cu ceai a rămas pe foc sau că cel mic a lăsat apa pornită când a plecat spre școală. Și tot o casă smart permite consumuri mici și eliminarea risipei de resurse, ceea ce se traduce în facturi mai mici și șansa de a redirecționa veniturile către diverse nevoi ale copiilor sau pentru activități în familie.

Dacă ești interesat/ă de o casă smart aflată în mijlocul naturii, dar totuși aproape de București, într-o comunitate în care viața modernă se îmbină cu traiul sănătos, îți recomandăm să accesezi site-ul dedicat proiectului Liziera de Lac, dezvoltat cu gândul la nevoile pe care le au familiile cu copii.

În acest moment, comunitate începe să prindă contur, dat fiind faptul că o jumătate dintre casele construite în cadrul proiectului sunt deja vândute. Infrastructura este finalizată în proporție de 80%, se lucrează la parcul de panouri solare de 12 ha, iar o casă-model este finalizată, complet finisată și mobilată. Casa poate fi vizitată, pentru a vedea cu exactitate ce înseamnă o astfel de locuință, dotată cu sisteme ce permit configurări adaptate specificului fiecărei familii și automatizări care asigură siguranță, confort și costuri de întreținere mici.

Iată ce presupune, mai exact, un pachet Smart Home:

  • Control Temperatură

Să te bucuri de temperatură optimă în casă fără costuri exorbitante este extrem de important, în condițiile în care prețurile pentru utilități și reusurse sunt în creștere semnificativă. Într-o casă de tip Smart home, poți reduce pierderile optimizând, fără compromisuri, intervalele în care să fie încălzită locuința. Mai mult, poți opta pentru temperaturi diferențiate pe zone, în funcție de cât de călduros/ friguros este fiecare membru al familiei. Un sistem inteligent permite programarea sistemului de încălzire în așa fel încât temperatura să se mențină scăzută când locuința e goală și să se încălzească atunci când se apropie ora la care familia se întoarce acasă.

  • Control Lumini

În locuințele Smart home, luminile pot fi programate să se aprindă la o anumită oră, să-și reducă intensitatea când se apropie ora de culcare a copiilor, să se aprindă/ stingă la nevoie, cu ajutorul senzorilor. Este o opțiune excelentă mai ales atunci când copiii sunt mici și fie uită să stingă/ aprindă lumina, fie nu ajung la întrerupătoare.

Intensitatea luminilor se poate modifica automat, în funcție de oră și activitățile familiei.
  • Control Access și Securitate

Cu o aplicație instalată pe telefonul mobil, poți descuia și încuia de la distanță ușa de acasă, lucru util atunci când vrei să permiți accesul în locuință unei persoane apropiate care nu are însă chei. Opțiunea aceasta este utilă și în cazul în care ai copiii se întorc de la școală mai repede, dar nu au cheie de acces.

Te poți asigura de la distanță că sunt în siguranță, iar în cazul în care ai nevoie de asistență poți apela direct din consola smart a casei numerele de urgență, astfel încât să îi știi pe cei dragi în siguranță, indiferent de situațiile neprevăzute.

  • Prevenția Inundațiilor și a Incendiilor

O serie de senzori incluși în pachetul Smart Home pot detecta riscul de inundații atunci când uiți să oprești apa de la robinet, iar senzorii instalați la bucătărie detectează monoxidul de carbon. Cu un tablou electric inteligent, când se activează senzorii de fum, casa este decuplată de la alimentarea cu electricitate.

  • Prize Inteligente

Prizele smart pot fi sincronizate în aplicație și te pot ajuta să controlezi aparatura din casă în funcție de necesități. Astfel, poți să sincronizezi televizorul cu luminile sau televizorul cu alarma de dimineață, ca să te trezești cu muzica sau știrile preferate de la prima oră, iar posibilitățile sunt nelimitate.

  • Grădina Inteligentă

Deși e reconfortant să te apuci de grădinărit, un astfel de hobby presupune timp și dedicare. Cu ajutorul senzorilor inteligenți și al aspersoarelor, udarea poate fi automatizată și eficientizată, în așa fel încât sistemul să nu pornească atunci când nu este nevoie sau când plouă.

Dacă ești interesat/ă să afli mai multe multe informații despre avantajele vieții într-o comunitate în care viața modernă se îmbină cu traiul sănătos, în natură, la distanță de zgomote și poluare, într-o comunitate cu oameni ca tine, găsești aici mai multe detalii: Liziera de Lac.

De asemenea, pentru a înțelege mai bine ce înseamnă pentru părinți și copii viața la curte, aproape de natură și în comunitate, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa