VIDEO. O moașă își scoate singură copilul în timp ce i se face cezariană

TOTUL DESPRE MAME

Moașa Emily Dial a reușit să își prindă singură copilul în timpul operației de cezariană la care a fost supusă în spitalul din SUA în care lucrează. Un fotograf specializat în nașteri – Sarah Hill, prietenă cu ea – a fost de față pentru a imortaliza momentul nașterii copilului al cărui sex nu a fost cunoscut până în momentul în care a venit pe lume.

Această imagine surprinde brațele moașei în timp ce întinde mâinile pentru a prinde copilul. Apoi, marele moment.
Această imagine surprinde brațele moașei în timp ce întinde mâinile pentru a prinde copilul. Apoi, marele moment.

„A scos chiar ea copilul! A fost ireal”, a povestit fotografa care a surprins imaginile.

O moașă își scoate singură copilul. „Nu cred că mai era vreun ochi uscat în sală, toți cei prezenți plângeau!”

Emily Dial a plănuit momentul cu atenție și s-a pregătit înainte de operație. „Și-a curățat mâinile pentru a fi sterilă și a purtat mănuși chirurgicale”, a mai povestit cea care a imortalizat scena, oferind și alte detalii despre atmosfera din sala de nașteri:

„Medicii prezenți în sală – dr. Mark Wainwright și dr. Amanda Hess – au făcut incizia pentru cezariană. Calm, Emily a întins mâinile și a tras copilul din burtică. Am fost uimită de cât de ușor a ieșit, a fost ca încă o zi la job pentru Emily! A tras copilului complet și apoi l-a ridicat ca să vadă dacă este fată sau băiat. O fetiță! Nu cred că mai era vreun ochi uscat în sală, toți cei prezenți plângeau!”

Emily Dial și soțul ei, Daniel, alături de personalul spitalului, au fost încântați să îi ureze bun venit micuței Emma.

Sora moașei a făcut public pe YouTube acest video care redă mai bine momentele speciale din sala de nașteri.

Cuplul a pierdut un copil în urmă cu 6 ani

Acest moment de fericire vine după ce cuplul a trecut printr-o tragedie. Acești părinți și-au pierdut primul copil în urmă cu 6 ani, din cauza unei boli numite hernie congenitală diafragmatica. Băiețelul lor a murit la doar 10 zile de viață după ce a fost supus unei intervenții chirurgicale de corectare a malformației și care ar fi trebuit să permită plămânilor să respire normal. Emily Dial și soțul ei sunt de asemenea părinții unei alte fetițe, Ella.

Cât despre nașterea ei, moașa a declarat pentru Love What Matters: „A fost un moment unic pentru mine. Am adus la un loc cele două lucruri pe care le iubesc cel mai mult: familia și cariera. Cu siguranță a fost unul dintre cele mai fericite momente din viața mea”.

Fotografiile au fost făcute publice pentru a încuraja și alte mame să aibă parte de nașterea pe care și-o doresc, indiferent de circumstanțe. Mămicile care au născut prin cezariană sunt cu atât mai încântate să vadă imaginile pentru că nu prea știu cum arată nașterea lor și nu simt că participă la ea.

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa