Tați care asistă la nașterea copiilor, surprinși de fotografi profesioniști

Anca Vlad

  Tați care asistă la nașterea copiilor. Chiar dacă în România nu este o practică obișnuită, în alte țări sunt mulți tați care asistă la nașterea copiilor. Huffington Post a adunat de la fotografi specializați în nașteri unele dintre cele mai emoționante imagini.

  Un tată emoționat

  Ker-Fox Photography

  Acest tată a devenit foarte emotiv încă din moment în care moașa i-a spus partenerei sale că e momentul să împingă. El a fost alături de ea și a ajutat-o în fiecare clipă a durerosului travaliu și celor două epidurale. Bărbatul a fost atât de implicat în tot acest timp, astfel că atunci când a venit momentul nașterii emoțiile l-au copleșit. Când va fi mare și va vedea aceste imagini fetița lui va ști cu siguranță că tatăl ei a iubit-o din prima clipă.

  Rămas fără cuvinte la întâlnirea cu fiica lui

  Snap Life Photography

  Pe măsură ce se desfășura travaliul, tatăl, aflat în această postură pentru prima dată, a devenit din ce în ce mai nerăbdător să-și întâlnească fiica. Când a început să iasă capul copilul, bărbatul și-a acoperit de câteva ori fața, a oftat din rărunchi și s-a minunat. Cu siguranță că prima ei respirație i-a luat lui respirația.

  Surprins de soție

  The Sophia Co

  Acesta tată a declarat că „toată pacea din sala din nașteri a fost minunată. Habar nu am avut că soția mea a angajat un fotograf specializat în nașteri, dar după ce am văzut pozele m-am bucurat că a făcut-o”.

  A ridicat capul la două ore după naștere

  Capturing Joy Birth Services

  Acest bebeluș tocmai i-a fost dat tatălui de către mama pentru un „contact piele-pe-piele”. E clar că micuța l-a cucerit! La nici două ore după naștere și-a ridicat capul ca să-și privească tatăl drept în ochi.

  Șterge lacrimile soției epuizate de travaliu

  Maggie Trice

  Această femeie a fost în travaliu timp de 12 ore și era epuizată. Mai mult, contractile deveneau din ce în ce mai puternice. Tatăl copilului o mângâie și o încurajează, ștergându-i lacrimile de pe obraz. „A fost unul dintre momentele cele mai emoționante pe care le-am fotografiat vreodată”, a declarat Maggie Trice.

  Doi părinți uimiți de copilul-surpriză

  The Sophia Co

  Imediat după căsătorie, acest cuplu a decis că va adopta copii, nu pentru că ar fi avut probleme care-i împiedicau să aibă propriii copii, ci pentru că așa simțeau. Primul lor copil, o fetiță, avea doi ani și o adoptaseră încă din ziua în care s-a născut. Au avut parte de o adevărată surpriză când s-au mutat în Hawaii și au descoperit că… așteaptă un copil. În toată perioada travaliului, tatăl a fost un adevărat sprijin pentru mama, atât fizic, cât și psihic. Atunci când a fost pus copilul pe pieptul mamei, reacțiile lor au fost diferite, dar la fel de uimitoare.

  Pentru prima dată în brațele tatălui

  Jennifer Mason Photography

  Acest tată își tine fiul în brațe pentru prima dată, după ce a așteptat ca iubita lui să-l alăpteze și să-l dezmierde. Chiar dacă a fost răbdător până în acel moment, se vede cât de emoționat a fost atunci l-a luat, în sfârșit, în brațe.

  Doi tați emoționați și o mamă surogat

  Coastal Lifestyles Photography

  Acești doi tați sunt pe cale să-și cunoască fiul. Ei au venit în Canada din Spania (unde mamele surogat sunt interzise prin lege) ca să fie alături de femeia care le făcea cel mai prețios dar.

  O întâlnire posibilă datorită tehnologiei

  Nicci Brooks Photography

  Acesta este momentul în care tatăl, militar activ, își întâlnește pentru prima dată fiul cu ajutorul tehnologiei. Din nefericire, bebelușul a încetat din viață trei săptămâni mai târziu, dar părinții se vor bucura mereu de această fotografie.

  Emoționat și șocat

  Apple Blossom Families

  Acesta tată a fost atât de șocat că nașterea celui de-al doilea lui copil s-a petrecut atât de repede, încât a avut nevoie de câteva momente ca să realizeze ce s-a întâmplat. Chiar și când știi foarte bine că urmează să ți se nască un copil, momentul propriu-zis este la fel de emoționant și de șocant.

  În mâinile tatălui

  Mamarazzi Photography

  „Aceasta este una dintre imaginile mele preferate. În timp ce mama se recuperează după cezariană, tatăl își petrece timpul îmbrățișându-și și cunoscându-și fiica în liniștea salonului de spital”.

  O naștere în familie, acasă

  KE Documentary

  Aceasta este prima fetiță, și ultimul copil, al acestui cuplu. Tot o premieră pentru ei a fost nașterea acasă, unde s-au adunat mulți dintre apropiații lor. Era atât de multă dragoste în încăpere… Cu siguranță micuța va fi fata lui tata!

  „În sfârșit ducem acasă un bebeluș”

   

  Lisa Olschewske

  Aceasta este o minune! Cuplul a pierdut câteva sarcini și a avut un bebeluș născut mort. Mama a scris pe un blog: „Primul meu gând a fost că a durut foarte rău și că mă bucur că s-a terminat. Apoi am realizat: fiul meu e aici și trăiește! În sfârșit ducem acasă un bebeluș! Încă ni se pare un vis!”

  O imagine incredibilă

  Hillarie Mae Photography

  Imediat după nașterea prin cezariană, asistenta i-a dat tatălui cei doi gemeni. A fost o imagine incredibilă…

  Tată și fiu fac planuri de viitor

  Cat McAteer

  Acest bărbat, tată pentru prima dată, a fost amuzant de urmărit în timpul travaliului și al nașterii fiului său. Tot timpul a spus glume, încercând s-o facă pe partenera lui să zâmbească. Când și-a luat băiatul în brațe, toți cei din camera l-au văzut îndrăgostindu-se brusc într-un fel necunoscut până acum de el și făcând planuri de distracție pentru anii care urmează.

  Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

   

   

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa