10 paşi pentru o viață de cuplu cu sare şi piper

TOTUL DESPRE MAME

Să nu ascundem după deget, viaţa de cuplu și viața de părinte întră uneori în conflict!

Rutina, treburile casnice și noul statul de tineri părinţi schimbă felul în care decurgeau lucrurile înainte de venirea micuţului.

Există, însă, multe modalităţi prin care poţi să adaugi sare şi piper în viaţa de cuplu. Cum poţi să-ţi faci partenerul să se simtă la fel de important ca înainte?

Citește și în cartea lui Robin Grille Parenting cu iubire – Descoperă-ți instinctele de părinte cum să vorbești cu partenerul tău. 

Amintește-ți începuturile

E important să-ţi amintești care au fost motivele pentru care te-ai îndrăgostit de partenerul tău la început. Uneori e atât de uşor să uiţi lucrurile esenţiale. Când alergi după copii, când numeri nopţile nedormite sau când trebuie să fii părinte şi să mergi şi la job.

Rezervă-ţi timp pentru a depăna amintri. Vorbiţi despre cum v-aţi cunoscut şi cum aţi început relaţia.

Mai mult, dacă discuţiile nostalgice se întâmplă altundeva decât acasă, atunci ele sunt cu atât mai benefice.

Viața de cuplu are nevoie și de puțină intimitate

Intimitatea în cuplu este foarte importantă. Ea vă uneşte şi cu ajutorul ei creaţi o legătură greu de desfăcut. Dar, atunci când eşti părinte, oboseala îşi spune cuvântul şi nu prea mai e nici timp, nici chef pentru lucruri spontane. Încearcă, totuşi, să găseşti clipe pe care să le dedici vieții de cuplu.

Odată cu apariţia unui copil în cuplu, discuţiile şi preocupările clar se îndreaptă spre cel mic. Totul se învârte în jurul lui şi nu prea mai există timp pentru discuţii despre voi doi. Nu strică, însă, să fiţi puţin egoişti. Atunci când cel mic e în siguranţă, doarme sau e la bunici, vorbiţi despre lucruri care vă privesc doar pe voi. Fără să aveți discuţii despre bebeluşi sau ce a mai făcut cel mic azi.

Sexul – componentă esențială în viața de cuplu

Atunci când nu vă simţiţi obosiţi, dedicaţi acel timp pentru a face dragoste. Sexul este o componentă esenţială în viaţa de cuplu. Trebuie să profitaţi de orice ocazie în care sunteţi odihniţi pentru a ţine acest departament perfect funcţional.

Daca tot am menţionat două elemente preţioase pentru viaţa de cuplu, sexul şi spontaneitatea. De ce să nu vă furişaţi când cei mici dorm sau sunt în parc cu bunicii pentru o partidă rapidă? Nu sună rău, nu?

Pe lângă acţiunile propriu-zise, şi fanteziile trebuie să fie la loc de cinste, chiar şi cele virtuale. Piperează un pic relaţia cu un SMS sexy. Trimite un e-mail în care să povesteşti pe îndelete ce ţi-ar plăcea să faci. Cu puţin noroc, după această tachinare poate chiar treceţi şi la înfăptuirea fanteziilor.

Faceți și lucruri împreună

Serile sunt foarte importante. Pregătiţi cina împreună. Beţi o sticlă de vin sau ieşiţi la un restaurant. Cât timp gătiţi aveţi timp să vorbiţi despre tot şi despre toate. Nu uitaţi să ignoraţi televizorul, laptop-ul şi telefoanele.

Atunci când aveţi copii foarte mici, cele de mai sus nu se potrivesc 100%. Dar, chiar dacă prindeţi doar 10-15 minute doar voi doi, profitaţi de ele pentru puţină intimitate fizică, discuţii de oameni mari sau orice vă face să vă simţiţi din nou ca un cuplu. Măcar pentru o îmbrăţişare trebuie să vă faceţi timp!

Nu îți menaja partenerul în discuții

Vorbeşte despre tot ce te deranjează cu partenerul tău. Nu evita subiecte, nu îl menaja în discuţii. Fii cât mai sinceră şi mai deschisă şi spune tot ce te deranjează.

Tu cum îţi condimentezi relaţia?

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa