Yoga prenatală. Cum te ajută? Cum o practici corect?

Iulia Mirică
yoga gravida

  Ce impact poate avea yoga prenatală în viața ta?

  Mulți medici le recomandă viitoarelor mămici un regim de exerciții în timpul sarcinii. Doctorul Jaclyn Van Nes, de la Centrul Medical UT, care se ocupă de asistența femeilor însărcinate, a declarat că exercițiile din timpul sarcinii pot avea un impact major în scăderea factorilor de risc pentru apariția unor boli precum diabetul gestațional, preeclampsia și cezariana. Yoga prenatală poate fi o parte importantă dintr-un program de exerciții pentru femeile gravide, mai ales având în vedere faptul că te eliberează de stres.

  Instructorul de yoga prenatală, Pamela Bradshaw, a declarat că găsirea unor modelități de a te relaxa, pregătirea pentru naștere și provocările pe care le aduce sarcina cu ea, precum și modificările suferite de organism, pot avea un indice al stresului mai scăzut pentru mămicile care practică yoga. Aceasta predă un curs la Centrul Medical UT de aproximativ doi ani. Cursul său este structurat în sesiuni care au loc o dată pe săptămână, timp de patru săptămâni.

  Una dintre mămicile care se află deja la a doua sesiune de yoga, Danya Cushing, a spus că este relaxant și că o ajută să-și relaxeze picioarele. Danya își completează, de asemenea, cursurile făcute la spital cu videoclipuri de pe YouTube acasă. Ea a recunoscut că îi plac foarte mult aceste tipuri de exerciții și că și-a dorit să le exerseze mai mult de o dată pe săptămână.

  Cursurile acestea sunt structurate puțin diferit față de alte clase de yoga, punând accentul pe mamă și pe copil. Bradshaw spune că țesutul conjunctiv este mult mai flexibil atunci când ești însărcinată. Însă nu vrei să faci o întindere. Instructorul le arată mămicilor și unele exerciții de respirație și întinderi, care sunt speciale pentru bebeluși.

  Yoga prenatală este una dintre formele ideale a exercițiilor din timpul sarcinii. Poți merge la un instructor specializat, pentru a te învăța corect mișcările, după care poți să le reiei și acasă.

  Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa