Tiroida după naștere. Este depresie postpartum sau tiroidită postpartum?

TOTUL DESPRE MAME

Proaspetele mămici nu sunt scutite de problemele cu tiroida, iar de foarte multe ori diagnosticarea se face extrem de greu din cauza manifestărilor care pot fi confundate

Tinerele mămici pot fi afectate de ceea ce se cheamă tiroidita postpartum. Este o afecțiune în care glanda tiroidă (o glandă în formă de fluture care este situată la baza gâtului, chiar sub mărul lui Adam) se inflamează în primul an după nașterea copilului.

Afecțiunea durează de la câteva săptămâni la câteva luni. Tiroidita postpartum poate fi dificil de diagnosticat pentru că simptomele ei sunt adesea confundate cu stresul pe care îl presupune nașterea unui copil și cu depresia postpartum.

În cazul celor mai multe femei, funcționarea tiroidei revine la normal într-un interval de 12 până la 18 luni de la apariția simptomelor. Însă, sunt femei care suferă de tiroidită postpartum care ajung la complicații permanente.

Simptome în mai multe etape

Afecțiunea se poate manifesta în două etape: inflamația și eliberarea hormonului tiroidian poate cauza semne ușoare, similare celor care apar în cazul hipertiroidismului și care pot include:

Anxietate

Iritabilitate

Palpitații și bătăi rapide ale inimii

Scădere în greutate neașteptată

Sensibilitate la căldură

Oboseală

Tremur

Insomnie

Aceste manifestări apar de regulă într-un interval de până la patru luni după naștere și durează de la o lună la trei luni. Mai târziu, pot să apară semne ale unei tiroide prea puțin active (hipotiroidism): lipsă de energie, sensibilitate la frig, constipație, dificultăți de concentrare, dureri. Acest tip de simptome încep de la patru la opt luni după naștere și pot dura de la 9 până la 12 luni.

Rețineți însă că unele femei cu tiroidită postpartum au doar simptome de hipertiroidism sau hipotiroidism sau numai de hipotiroidism.

Factori de risc

Ai putea fi la risc de a face tiroidită postpartum dacă:

  • Ai o boală autoimună, cum ar fi diabetul de tip 1
  • Concentrații mari de anticorpi anti-tiroidieni
  • Istoric de probleme cu tiroida personale sau în familie
  • Sunt studii care au identificat legături și între tiroidita postpartum și depresia postpartum. Așa că este posibil ca în cazul în care ai depresie postpartum medicul să recomande și verificarea modului în care funcționează tiroida.

Trebuie menționat faptul că, în unele situații, proaspetele mămici ajung să dezvolte hipotiroidism, afecțiune în care glanda tiroidă nu produce o cantitate suficientă din anumiți hormoni tiroidieni.

Acest articol conține prezentare de produs.

Tyrolux – soluția 100% naturală pentru o tiroidă sănătoasă

Însă, din fericire, nu întotdeauna medicația este prima soluție pentru reglarea problemelor tiroidiene. TiroLux, un produs 100% natural poate asigura funcționarea normală a glandei tiroide.

TiroLux asigură un echilibru optim de hormoni tiroidieni în mod natural, ajută la metabolizarea micronutrienților și carbohidraților, ajută digestia și protejează celulele împotriva stresului oxidative. În plus, reduce starea de oboseală

TiroLux conține ingrediente natural, care asigură funcționarea glandei tiroide. Acestea stimulează digestia și furnizează energie organismului.tiroida după naștere

  • Aminoacidul L-Tirozina, alături de iod este un element cheie pentru funcționarea glandei tiroide. Principalul hormon tiroidian T4 este format din L-tirozina și iod. L-tirozina este de asemenea implicată în formarea de hormoni în hipotalamus și glanda pituitară, hormoni care stimulează glanda tiroidă pentru a produce necesarul de hormone tiroidieni. De aceea acest aminoacid este recunoscut că promovează funcțile mentale și starea de spirit.
  • Rășină de Guggul susține un echilibru sănătos al hormonilor tiroidieni și capacitatea tiroidei de a absorbi iod.
  • Alga brună de mare sursă bogată de minerale, printere care și iod, care este foarte important pentru buna funcționare a glandei tiroide.
  • Schisandra chinensis și busuioc sunt două plante cu proprietăți puternic adaptogene. Acest lucru înseamnă că reglează răspunsul organismului la stres, și prin urmare suțin funcționarea corectă a tiroidei și contribuie la echilibrul hormonal.
  • Magneziu este responsabil cu sinteza și conversia din forma inactivă a hormonilor tiroidieni T4 în forma activă T3. Deficitul de magneziu este una dintre cele mai frecvente cauze al oboselii asociate cu funcționarea necorespunzătoare a a glandei tiroide.

Află și tu mai multe despre TiroLux AICI

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa